Cryptobusiness

Celui mai titrat proiect crypto din România, Elrond, i-a trecut glonţul pe la ureche: un grup de atacatori a găsit o vulnerabilitate în platformă şi a furat 110 mil. $. După ce a declarat „stare de urgenţă” Elrond a găsit problema şi a repus în funcţiune Maiar Dex. Fondatorul Elrond: „Am recuperat deja 95% din fonduri”

Celui mai titrat proiect crypto din România, Elrond, i-a...

Autor: Alex Ciutacu

08.06.2022, 17:17 8572

Luni noapte, exchange-ul descentralizat (DEX) cunoscut drept Maiar, lansat de sibienii de la Elrond Network, a fost victima unui atac în urma căruia responsabilii au reuşit să exploateze o vulnerabilitate a reţelei şi să sustragă monede EGLD în valoare de peste 110 milioane de dolari.

La acel moment, Beniamin Mincu, cofondator şi CEO al Elrond, a scris pe Twitter că investighează împreună cu echipa o serie de activităţi suspicioase înregistrate pe platforma descentralizată. La 7 dimineaţa, Elrond anunţa că a identificat problema şi lucrează la o rezolvare, iar Maiar DEX devenit temporar offline.

Miercuri, la prânz, actualizarea era realizată şi Mincu anunţa pe Twitter că reţeaua a revenit complet şi că în orele următoare toate funcţiile vor deveni din nou disponibile. Totodată, Elrond spune că lucrează cu Binance şi alte exchange-uri din lume pentru a repune în funcţiune depozitele şi retragerile de EGLD.

După cum notează şi CoinTelegraph, la momentul atacului, responsabilii au reuşit să retragă peste 1,65 de milioane de monede EGLD, care se situau la un preţ de peste 113 milioane de dolari. Ulterior, făpătaşii ar fi reuşit să vândă circa 800.000 de monede EGLD, ceea ce a declanşat o scădere bruscă a preţului EGLD pe exchange-ul Maiar, de la 76 de dolari la 5 dolari.

Într-un mesaj video publicat pe YouTube, marţi, Beniamin Mincu a explicat că 95% din fonduri au fost recuperate şi ce nu a fost recuperat va fi acoperit de Elrond.

„Ce putem spune este că am recuperat deja 95% din fonduri în primele 24 de ore şi ne asigurăm că pe măsură ce ne pregătim să repornim Maiar DEX şi celelalte module cheie, fondurile vor fi valabile în întregime utilizatorilor. Tot ce lipseşte va fi acoperit de Elrond Foundation şi am început deja acest demers, conform planului”, a transmis Beniamin Mincu.

El a spus că Elrond este în permanenţă legătură la acest moment cu alte platforme de exchange şi cu autorităţile.

Preţul unui EGLD este de circa 67 de dolari la momentul relatării acestui articol, în scădere cu circa 16% în ultimele şapte zile, ceea ce dă o capitalizare de piaţă de 1,5 miliarde de dolari proeictului, conform datelor colectate de pe platforma CoinMarketCap, care realizează o medie a preţurilor de pe mai multe platforme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO