Cryptobusiness

Coreea de Nord a furat criptomonede în valoare de 400 mil. dolari în 2021, cu 40% mai mult decât în 2020. SUA şi Consiliul de Securitate al ONU spun că nord-coreeni folosesc atacuri cibernetice pentru a-şi finanţa programul nuclear

Coreea de Nord a furat criptomonede în valoare de 400...

Autor: Alex Ciutacu

14.01.2022, 13:18 156

Armata de hackeri a Coreei de Nord a lansat cel puţin şapte atacuri cibernetice asupra platformelor de criptomonede în 2021, ceea ce i-a adus statului venituri suplimentare de 400 de milioane de dolari, potrivit unui raport citat de Bloomberg.

Evoluţia marchează o creştere cu 40% faţă de anul 2020, conform raportului realizat de Chainalysis, companie de cercetare specializată în blockchain. Autorii au remarcat că atacurile vizează în principal firme de investiţii şi platforme de exchange centralizate.

„Aceste comportamente conturează imaginea unei naţiuni care susţine atacurile cibernetice la scară largă”, notează raportul.

Concluziile Chainalysis subliniază faptul că liderul nord-coreean Kim Jong Un se bazează pe hackeri susţinuţi de stat. SUA şi Consiliul de Securitate al ONU au declarat în trecut că ţara apelează la atacuri cibernetice pentru a-şi finanţa programul nuclear şi pentru a finanţa o economie afectată de sancţiuni globale.

Cele 400 de milioane de dolari furate de hackeri în 2021 echivalează cu 1,5% din PIB-ul Coreei de Nord pe anul 2020 sau 10% din bugetul militar anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO