Cryptobusiness

Evaluare de 15 mil. euro pentru grupul TOKERO, care operează exchange-ul crypto şi launchpad-ul cu acelaşi nume. Cifra de afaceri s-a ridicat la 2,5 mil. euro, de la 300.000 de euro în 2021

Evaluare de 15 mil. euro pentru grupul TOKERO, care...

Autor: Alex Ciutacu

10.08.2022, 12:24 580

Grupul românesc TOKERO, care operază platforma de exchange şi launchpad-ul cu acelaşi nume, a anunţat că a obţinut o evaluare de 15 milioane de euro, confirmată printr-o a doua rundă de finanţare. 

TOKERO (ex-LDV Exchange) a fost fondat de antreprenorii Marius Morra şi Sabin Simionescu în anul 2017, iar evaluarea de 15 milioane de euro a fost obţinută iniţial la finalul anului 2021 aplicând metoda DCF (discounted cash-flows), o metodă des întâlnită în piaţa fintech-urilor, care se bazează pe proiecţia fluxurilor de numerar din viitor.

Acum, cei doi antreprenori au lansat a doua rundă de finanţare, prin care au pus la bătaie 10% din TOKERO pentru a atrage 1,5 milioane de euro. Astfel. evaluarea de 15 milioane de euro a fost confirmată şi de investitori, întrucât grupul a atras deja 750.000 de euro pentru 5% din acţiuni în cadrul acestei runde de finanţare, care este în continuare deschisă.

După finalizarea acestei runde de finanţare, fondatorii ar trebui să mai rămână cu 75% din grup, în contextul în care 15% din acţiuni au fost preluate de investitori în cadrul primei runde de finanţare, care a avut loc în 2021.

Cifra de afaceri a grupului s-a situat la 2,5 milioane de euro la finalul anului 2021, în comparaţie cu un nivel de 300.000 de euro în 2020. Totuşi, pentru o comparaţie corectă trebuie luat în calcul faptul că de la jumătatea anului 2021 TOKERO s-a transformat din firmă în grup după ce a lansat un launchpad pentru criptomonede.

Launchpad înseamnă o platformă de lansare pentru criptomonede, care le dă ocazia investitorilor să intre într-un proiect înainte ca acesta să fie listate pe un exchange. Printre proiectele promovate de TOKERO pe acest launchpad se numără Humans.AI, BH. Network, WAM şi AtlasNavi.

Astfel, grupul este format acum din firma Globe Monnaie, care operează platforma de exchange, respectiv LDV Tech, care operează launchpad-ul.

Conform comunicatului de presă, TOKERO a înregistrat volume de tranzacţionare de 75 de milioane de euro în 2021, iar portofoliul de clienţi a ajuns la peste 30.000 de utilizatori.

În continuare, Marius Morra şi Sabin Simionescu împrumută o filă din parcursul unor platforme de exchange precum Binance sau Crypto.com şi pregătesc lansarea propriei monede digitale.

„Pregătim o lansare foarte aşteptată de comunitatea noastră: Lansarea TOKERO Token – un token utilitar pe modelul $BNB de la Binance, $CRO de la Crypto.com îmbinat cu $POLS, tokenul nativ al launchpadului Polkastarter. În jurul token-ului se va contura întregul ecosistem TOKERO”, a declarat Marius Morra, CEO şi cofondator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO