• Leu / EUR4.9036
  • Leu / GBP5.4789
  • Leu / USD4.5570
Cryptobusiness

Exchange-ul românesc de crypto Tokero iese pe pieţele internaţionale şi începe cu Franţa. Marius Morra, CEO: „Vrem să deschidem şi birou anul viitor”

Exchange-ul românesc de crypto Tokero iese pe pieţele internaţionale şi începe cu Franţa. Marius Morra, CEO: „Vrem să deschidem şi birou anul viitor”

Autor: Alex Ciutacu

05.11.2022, 13:18 443

Platforma românească de exchange pentru criptomonede Tokero a anunţat sâmbătă începe extinderea pe plan internaţional, iar prima ţară pentru care deschide platforma este cea din Franţa, după cum au explicat pentru ZF reprezentanţii companiei.

„Tokero Franţa înseamnă că facem un pas internaţional care să zicem că era vizat de multă vreme în România, pentru că exchange-urile de crypto au tot încercat să facă pasul acesta în afară, dar nu s-a concretizat nimic până acum. Platforma noastră este pregătită să primească clienţi din Franţa, limbă, support, tot ce este nevoie”, a declarat Marius Morra, CEO-ul Tokero, în exclusivitate pentru ZF.

Piaţa din Franţa este una reglementată, iar operatorii de exchange trebuie să obţină o licenţă de operare şi să se conformeze regulilor impuse de autorităţi. Tokero a început deja demersul pentru a obţine o astfel de licenţă.

„Ne-am interesat destul de mult de aspectul acesta şi până să iei licenţă pot să vină clienţi şi către tine. Nu poţi face prea multe acţiuni de marketing pe teritoriul Franţei, dar pot veni clienţi. Deja avem clienţi din Franţa, de aici şi demersul acesta”.

Primele servicii pe care platforma românească le va oferi în Franţa vor fi cele de ramp on şi ramp off, adică alimentare şi retragere a contului crypto. Totodată, românii vor să atragă şi aici noi proiecte crypto care să atragă finanţare de la investitori prin Tokero, acest serviciu fiind cunoscut drept launchpad.

„Până acum am avut proiecte din România pe launchpad şi vrem să deschidem şi pentru Franţa, să venim inclusiv pentru investitorii din România cu proiecte internaţionale, tocmai în ideea de diversificare”.

El a adăugat că primul proiect francez ar putea intra pe launchpad-ul Tokero la începutul anului 2023, în primul trimestru.

În acelaşi timp, compania românească pregăteşte deschiderea unui birou în Franţa şi lucrează la extinderea platormei şi către alte ţări.

 „Vrem să deschidem şi birou anul viitor”, a punctat Morra.

Fintech-ul Tokero a fost fondat de antreprenorii Marius Morra şi Sabin Simionescu în 2017, iar la finalul anului 2021 a obţinut o evaluare de 15 milioane de euro. 

Anunţul a fost făcut cu ocazia evenimentului X Day organizat la Paris de MultiversX, fosta Elrond Network, în perioada 3-5 noiembrie.

Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9036
Diferență: 0,0633
Ieri: 4.9005
Azi: 4.5570
Diferență: 1,6666
Ieri: 4.4823
Azi: 5.4789
Diferență: -0,2839
Ieri: 5.4945
Azi: 4.9186
Diferență: 0,2241
Ieri: 4.9076