Cryptobusiness

George Soros şi gemenii Winklevoss investesc în NFT-uri şi metavers: fondurile controlate de ei au intrat în cea mai recentă rundă de finanţare a companiei Animoca Brands, evaluată la 5 miliarde de dolari

George Soros şi gemenii Winklevoss investesc în NFT-uri...

Autor: Alex Ciutacu

18.01.2022, 15:29 8329

Soros Fund Management şi firma de investiţii a gemenilor Winkevoss au intrat în cea mai recentă rundă de finanţare a Animoca Brands, companie din Hong Kong care se axează pe NFT-uri (Non-Fungible Token) şi metavers, potrivit Bloomberg.

Animoca Brands a atras 359 de milioane de dolari în runda de finanţare condusă de Liberty City Ventures. Această finanţare i-a adus o evaluare de 5 miliarde de dolari, în creştere faţă de evaluarea de 2,2 miliarde de dolari obţinută în octombrie 2021.

Evaluările obţinute de jucătorii din industria de blockchain şi crypto au cunoscut creşteri semnificative în ultimul an. Un alt exemplu vine dinspre platforma de exchange FTX Trading, care a obţinut o evaluare de 25 de miliarde de dolari în luna octombrie.

Totodată, piaţa NFT-urilor înregistrează creşteri, iar volumele tranzacţionate pe platforma OpenSea au trecut deja de nivelul de 13 miliarde de dolari luna aceasta.

Liberty City Ventures a condus cea mai recentă rundă de finanţare pentru Animoca Brands, iar printre participanţi se mai regăsesc nume precum Mirae Asset, Sequoia China, Kingsway, Pacific Century Group şi C Ventures.

Animoca Brands oferă NFT-uri şi jocuri pe platforme blockchain, dezvoltate atât intern, cât şi prin parteneriate cu alte branduri.

„Jocurile video ar putea fi soluţia atunci când discutăm despre adopţia de masă a tehnologiei blockchain, iar Animoca Brands este poate cea mai bine poziţionată companie din acest spaţiu la nivel global”, a declarat Manuel Stotz, fondator şi CEO al Kingsway Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO