Cryptobusiness

Gigantul Disney se pregăteşte să introducă metaversul în parcurile sale tematice. Compania a încris brevetul la finalul lunii decembrie

Gigantul Disney se pregăteşte să introducă metaversul...

Autor: Alex Ciutacu

10.01.2022, 13:22 214

Gigantul Disney a reuşit cu succes să înscrie un brevet pentru a introduce metaversul în parcurile tematice ale companiei printr-o tehnologie care va permite includerea unor elemente din realitatea augmentată (AR) în vizitele fanilor din lumea întreagă, potrivit CoinTelegraph.

Tehnologia pusă la lucru ar urma să se conecteze cu utilizatorii prin intermediul terminalelor mobile ale acestora. Astfel, vizitatorii ar putea ajunge să vadă proiecţii sau efecte 3D din realitatea augmentată în spaţiile fizice din parcurile tematice.

Brevetul pentru „un simulator de lume virtuală într-o facilitate din lume reală” a fost înscris în data de 28 decembrie 2021. Iniţial, acesta a fost depus la autorităţile americane în iulie 2020.

„Metaversul” este înţeles în sens larg ca o lume care există pe internet şi care poate fi accesată cu ajutorul tehnologiei de VR (realitate virtuală) şi AR. Cu toate acestea, Disney încearcă să aducă metaversul în lumea fizică.

Nu este prima dată când Disney îşi exprimă interesul în metavers, întrucât CEO-ul Bob Chapek a discutat despre aceste posibilităţi în noiembrie 2021 şi a spus că firma este pregătită să îmbine activele fizice şi cele digitale în metavers.

La nivel global există 12 parcuri tematice Disney, din SUA şi Paris, până în Japonia şi China. Acestea au generat venituri totale de 17 miliarde de dolari în 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO