• Leu / EUR4.9255
  • Leu / GBP5.6013
  • Leu / USD4.5904
Cryptobusiness

Gigantul Samsung îşi deschide primul magazin din metavers: sud-coreeni aduc în metaversul Decentraland o versiune virtuală a magazinului-fanion Samsung 837 din New York

Gigantul Samsung îşi deschide primul magazin din metavers: sud-coreeni aduc în metaversul Decentraland o versiune virtuală a magazinului-fanion Samsung 837 din New York

Autor: Alex Ciutacu

07.01.2022, 14:19 1393

Samsung intră în metavers prin magazinul Samsung 837X, o versiune virutală a magazinului-fanion Samsung 837 din New York, potrivit Business Insider.

Gigantul sud-coreean a intrat în parteneriat cu Decentraland, platforma construită pe blockchainul ethereum. Evenimentul de lansare a fost gândit şi cu o petrecere în metavers, iar magazinul va fi deschis pentru o perioadă limitată de timp.

Magazinul din metavers este împărţit în trei camere: Customization Stage, Sustainability Forest şi Connectivity Theater.

Connectivity Theater este camera unde vor fi prezentate constant cele mai noi veşti de la Consumer Electronics Show (CES). Sustainability Forest este locul în care invitaţii pot învăţa mai multe despre parteneriatul dintre Samsung şi Veritree, o platformă de soluţii climatice, prin care gigantul vrea să planteze două milioane de copaci în primul trimestru din acest an. În acelaşi timp, Customization Stage este camera în care are loc petrecerea.

Samsung 837X marchează una dintre cele mai puternici intrări de rand în metaversul Decentraland de până acum. Chiar dacă acest magazin va fi deschis pentru o perioadă limitată, conglomeratul sud-coreean plănuieşte să aducă experienţa metaversului mai aproape de clienţi printr-o serie de noi platforme pe care vrea să le lanseze.

„Metaversul ne permite să transcendem limitele fizice şi spaţiale pentru a crea experienţe virtuale unice care nu s-ar fi putut întâmpla în alt context”, a declarat Michelle Crossan-Matos, vicepreşedinte senior pentru corporate marketing şi comunicare în cadrul Samsung Electronics America.

Samsung pare să aibă planuri mari pentru lumea activelor digitale. Compania a anunţat săptămâna aceasta că toţi clienţii vor putea să cumpere şi să vândă NFT-uri prin intermediul unei platforme integrate care va fi valabilă şi pe anumite televizoare smart.

Înainte de acest anunţ Samsung investea deja în proiecte legate de lumea activelor digitale, în special prin Samsung Next, braţul de venture capital al conglomeratului. Printre investiţiile acestuia se numără Axie Infinity, Dapper Labs, Forte, The Sandbox şi SuperRare.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9255
Diferență: 0,0833
Ieri: 4.9214
Azi: 4.5904
Diferență: 1,4453
Ieri: 4.5250
Azi: 5.6013
Diferență: 0,6867
Ieri: 5.5631
Azi: 4.9881
Diferență: 1,0269
Ieri: 4.9374