Cryptobusiness

În timp ce toată lumea fuge de crypto, băncile de stat chineze atrag în mod accelerat în Hong Kong clienţi noi din piaţa crypto

În timp ce toată lumea fuge de crypto, băncile de stat...

Autor: Alex Ciutacu

27.03.2023, 12:50 5203

Firmele care activează în piaţa crypto sunt atrase în aceste zile spre Hong Kong, după ce oraşul şi-a deschis larg uşile către un sector de care mulţi investitori se feresc în ultima perioadă. În mod suprinzător, unii dintre principalii jucători care contribuie la efortul de a atrage clienţi din sectorul crypto sunt chiar băncile deţinute de statul chinez, potrivit Bloomberg.

În ultimele luni, băncile statului chinez au luat legătura în mod activ cu firme din domeniul crypto, ceea ce arată că Hong Kong-ul vrea să devină un hub global pentru active digitale, cu susţinerea Beijingului, deşi firmele de tranzacţionare crypto au fost interzise în China continentală de mai bine de un an.

Subsidiarele din Hong Kong ale Bank of China, Bank of Communications şi Shanghai Pudong Development Bank au început deja să dezvolte şi să ofere servicii şi produse către firmele de crypto, potrivit surselor citate de publicaţia americană. Reprezentanţii de vânzări ai băncilor deţinute de statul chinez au început chiar să meargă la sediile firmelor crypto pentru a le face oferte.

Această „ramură de măslin” pentru industria crypto vine într-un moment în care peisajul global este acaparat de incertitudine, iar falimentele succesive atât din piaţa crypto cât şi din piaţa bancară au lăsat multe companii din domeniul crypto fără acces la servicii bancare normale – precum conturi din care să realizeze plăţile pentru salarii şi furnizori.

Totodată, băncile chineze au mai mult loc în această piaţă după prăbuşirea unor bănci precum Silicon Valley Bank, Silvergate Capital sau Signature Bank, care deserveau companii de tehnologie şi companii din piaţa crypto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO