Cryptobusiness

Încă o piesă în domino a căzut: Creditorul crypto Genesis a depus actele pentru faliment la New York

Încă o piesă în domino a căzut: Creditorul crypto...

Autor: Ştefan Stan

20.01.2023, 09:48 1477

UPDATE: Creditorul crypto Genesis Global Holdco şi două dintre subsidiarele sale de creditare au cerut falimentul joi seara la New York, fiind cel mai recent jucător din crypto care a căzut după prăbuşirea exchange-ului FTX.

Falimentul marchează sfârşitul unei ere în care împrumutul de active crypto a alimentat tranzacţiile efectuate atât de investitorii individuali, cât şi de cei instituţionali care urmăreau randamente ridicate. Scăderea accelerată a preţurilor monedelor virtuale, care a început la sfârşitul lui 2021, a dus la prăbuşirea multor companii care depindeau de acest model de afaceri.

Genesis a rezistat mai mult decât altele. Spre exemplu, Celsius Network LLC şi Voyager Digital Ltd., alţi creditori crypto, au declarat falimentul în iulie.

Firma a cerut protecţia legii falimentului alături de Genesis Global Capital LLC şi Genesis Asia Pacific Pte. Ltd., două filiale. Subsidiara de tranzacţionare a instrumentelor derivate şi la vedere, activitatea de custodie şi divizia de brokeraj a Genesis Global Trading nu sunt incluse în cerere şi continuă operaţiunile de tranzacţionare cu clienţii, a precizat Genesis.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO