Cryptobusiness

Legendarul investitor Charlie Munger crede că piaţa crypto ar trebui interzisă şi compară criptomonedele cu o „boală venerică”

Legendarul investitor Charlie Munger crede că piaţa...

Autor: Alex Ciutacu

17.02.2022, 12:53 7056

Legendarul investitor Charlie Munger, mâna dreapta a lui Warren Buffett, a criticat încă o dată industria crypto şi a susţinut că aceasta ar trebui interzisă, potrivit MarketWatch.

Munger, 98 ani, a criticat atât bitcoin, cât şi celelalte criptomonede, susţinând că principala lor utilizare este de a facilita şantajul, răpirile şi evaziunea fiscală. Criticile sale au venit în cadrul unei sesiuni de Q&A care a avut loc la întâlnirea anuală a acţionarilor companiei Daily Journal Corp.

„Sunt foarte mândru de faptul că am evitat-o. Este ca o boală venerică”, a răspuns Charlie Munger, dorind să sublinieze că nu a fost niciodată investit în crypto.

Investitorul a mai criticat în trecut criptomonedele, dar şi aplicaţii precum Robinhood, despre care crede că transformă tranzacţionarea în jocuri de noroc.

„Îmi doresc să fi fost interzise imediat. (...) Îi admir pe chinezi pentru că le-au interzis. Cred că ei au avut dreptate şi noi am greşit permiţându-le”, a adăugat Munger săptămâna aceasta.

Referitor la posibilitatea ca banca centrală americană să-şi lanseze propria monedă digitală, investitorul a ridicat întrebări cu privire la ce ar putea aduce nou aceasta.

„Rezerva Federală poate avea o monedă dacă îşi doreşte una. (...) Avem deja o monedă digitală, se numeşte cont bancar. Toate băncile sunt integrate cu sistemul Rezervei Federale”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO