Cryptobusiness

Melania Trump a lansat primul ei NFT, pe care şi l-a cumpărat singură pentru suma de 185.000 de dolari

Melania Trump a lansat primul ei NFT, pe care şi l-a...

Autor: Alex Ciutacu

17.02.2022, 14:56 1497

Câştigătorul licitaţiei prin care Melania Trump şi-a lansat primul NFT (Non-Fungible Token) este chiar soţia fostului preşedinte american.

O analiză realizată de Bloomberg asupra tranzacţiilor înregistrate pe blockchainul Solana – care a găzduit licitaţia – a găsit o legătură între Melania Trump şi oferta câştigătoare de 1.800 de monede SOL, echivalentul a 185.000 de dolari.

Licitaţia pentru colecţia intitulată „Head of State Collection, 2022” a fost lansată în luna ianuarie şi a cuprins atât obiecte ale soţiei lui Donald Trump, cât şi un NFT.

Analiza arată că un portofel digital legat de creatorul NFT-ului oferit de Melania Trump a transferat 370.000 de monede USDC către un al doilea portofel digital. Din acesta a fost transferată suma de 1.800 de SOL către un al treilea portofel digital, care a trimis cei 1.800 de SOL înapoi către primul portofel, cel legat de creator. Întreaga serie de tranzacţii indică o cooperare între creator şi cumpărător.

Înainte de analiza Bloomberg, un articol publicat pe Vice Motherboard a ajuns la aceeaşi concluzie.

„Astfel, câştigătorul licitaţiei pentru NFT-ul Melaniei Trump a luat fondurile pentru achiziţie de la creatorul NFT-ului, în timp ce o adresă legată de creator a obţinut înapoi fondurile” se arată în articol.

Biroul de presă al Melaniei Trump a declarat că tranzacţia a fost facilitată pentru un terţ, adică un cumpărător extern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO