Cryptobusiness

O comisie din Parlamentul European a respins propunerile care ar fi interzis criptomoneda Bitcoin în UE odată cu MiCA, cadrul de lucru pentru active crypto aflat în dezvoltare la nivel european

O comisie din Parlamentul European a respins propunerile...

Autor: Alex Ciutacu

14.03.2022, 19:39 1398

O prevedere care ar fi putut să interzică de facto utilizarea criptomonedei Bitcoin în Uniunea Europeană a fost respinsă în cadrul unei comisii din Parlamentul European, potrivit CoinDesk.

Comisia pentru Afaceri Monetare şi Economice a votat luni excluderea prevederii menţionate din proiectul de lege care ar urma să ofere un cadru de lucru pentru activele digitale. Legislaţia aflată pe masa comisiilor din Parlamentul European se numeşte MiCA (Markets in Crypto Assets) şi ar trebui să ofere în final un pachet de reglementări pentru active digitale în interiorul UE.

Prevederea respinsă de comisie a fost introdusă în proiectul de lege săptămâna trecută şi ar fi urmat să interzică utilizarea criptomonedelor care funcţionează în baza protocolului cunoscut drept proof-of-work. Acesta reprezintă procesul computaţional din spatele unor monede digitale precum Bitcoin şi este cunoscut ca un protocol care solicită cantităţi uriaşe de energie.

Pentru context, un alt protocol popular este proof-of-stake, care solicită mult mai puţine resurse şi funcţionează pe principii diferite. Proiecte precum Ethereum fac tranziţia în acest moment de la proof-of-work către proof-of-stake pentru a-şi reduce consumul de energie şi amprenta de carbon. Nu este clar dacă proiectul Bitcoin ar putea face trecerea de la un protocol la altul.

Propunerea respinsă astăzi de comisia din Parlamentul European s-a lovit de critici din partea întregii industrii a criptomonedelor. Aceasta ar fi impus ca toate criptomonedele să se supună „standardelor minime de sustenabilitate faţă de mediu”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO