Cryptobusiness

Piaţa crypto din Japonia înregistrează deja volume anuale de 1.000 de miliarde de dolari, iar autorităţile vor să relaxeze regulile din sector

Piaţa crypto din Japonia înregistrează deja volume...

Autor: Alex Ciutacu

02.02.2022, 12:06 2427

Autorităţile japoneze responsabile pentru supravegherea unei pieţi care înregistrează volume anuale de 1.000 de miliarde de dolari iau în considerare relaxarea regulilor legate de listarea de monede noi pe platforme de echange, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Noul set de reguli ar putea permite platformelor de exchange cu criptomonede să listeze mai multe monede dintr-odată, fără să treacă printr-un proces îndelungat de monitorizare pentru fiecare dintre ele. Până acum, orice exchange din Japonia dorea să listeze o nouă monedă trebua să se supună unei perioade de monitorizare care dura cel puţin şase luni pentru fiecare dintre ele.

Sistemul actual limitează capacitatea noilor jucători din piaţa de exchange să câştige cotă de piaţă printr-o ofertă variată. Spre exemplu, platforma Coinbase a început să ofere servicii de exchange pentru criptomonede în august 2021, printr-o subsidiară. La acest moment, Coinbase listează în Japonia doar cinci monede, în comparaţie cu peste 100 de monede în SUA.

Spre comparaţie, platformele Coincheck şi GMO Coin, fondate în 2012, respectiv 2016, listează câte 17 monede digitale, aceasta fiind cea mai diversificată ofertă pe care o au japonezii la dispoziţie.

Autoritatea care supraveghează această piaţă în Japonia nu a luat până acum nicio decizie finală cu privire la modificările aduse în discuţie de sursele Bloomberg.

Platformele de exchange au înregistrat în Japonia tranzacţii de 900 de miliarde de dolari în primele 11 luni din 2021, în creştere cu 51% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, aşezându-se într-un ritm care a dus volumele aproape de 1.000 de miliarde de dolari până la finalul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO