Cryptobusiness

Preşedintele Volodimir Zelenski a semnat legea activelor digitale şi a „legalizat” piaţa crypto în Ucraina

Preşedintele Volodimir Zelenski a semnat legea activelor...

Autor: Alex Ciutacu

16.03.2022, 19:53 2193

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat legea activelor digitale şi a „legalizat” piaţa crypto din Ucraina, în contextul în care ucrainenii au primit donaţii semnificative sub formă de criptomonede de la începutul invaziei lui Vladimir Putin, potrivit CoinDesk.

Legea clarifică statutul legal al activelor digitale, modul în care acestea sunt clasificate, în timp ce reglementează utilizarea acestora. Totodată, această lege vine cu cerinţa ca furnizorii de servicii crypto să fie înregistraţi, a transmis Ministerul Transformării Digitale, miercuri.

Piaţa va fi reglementată de către Comisia Naţională pentru Bursă şi Valori Mobiliare. În continuare, platformele de exchange vor putea opera într-un cadru legal, iar băncile vor trebui să le deschidă conturi, a anunţat ministerul într-o postare pe Twitter.

Ucraina a primit până acum cel puţin 100 de milioane de dolari în donaţii crypto în ultimele trei săptămâni, de la diferiţi oameni care vor să sprijine atât eforturile umanitare, cât şi eforturile militare ale ţării care se apără în faţa invaziei lui Vladimir Putin.

Peste 54 de milioane de dolari au fost strânşi de la începutul războiului prin intermediul unei platforme care a fost dezvoltată de Ministerul pentru Transformare Digitală în parteneriat cu platformele de exchange FTX şi Kuna şi platforma de staking Everstake.

Legea care legalizează activele digitale în Ucraina a fost aprobată în Parlament în data de 17 februarie, după ce preşedintele Volodimir Zelenski a respins o variantă anterioară, aprobată în septembrie 2021.  

Ministerul de Finanţe din Ucraina lucrează la o serie de amendamente pentru Codul Fiscal şi Codul Civil astfel încât piaţa pentru active digitale să fie lansată cu adevărat, conform unor declaraţii oficiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO