Cryptobusiness

Ruşii au stabilit cum vor reglementa criptomonedele: urmează restricţii în piaţă, dar nu va exista o interdicţie totală

Ruşii au stabilit cum vor reglementa criptomonedele:...

Autor: Alex Ciutacu

28.01.2022, 15:01 2081

Autorităţile din Rusa au conturat un parcurs pentru modul în care vor să reglementeze criptmonedele, iar măsurile vor aduce restricţii, însă nu vor introduce o interdicţie totală, aşa cum spera banca centrală a Rusiei, potrivit unui document consultat de Reuters.

Politicienii au încercat să schimbe opinia băncii centrale, care a cerut o interdicţie totală asupra activităţii de minare şi asupra celei de tranzacţionare, susţinând că aduce riscuri la adresa stabilităţii financiare a Rusiei.

Preşedintele Vladimir Putin a cerut ca toate părţile implicate în reglementare să găsească un consens. S-auformat un grup de lucru la care participă banca centrală, miniştri, Serviciul Federal de Securitate (FSB), precum şi specialişti din finanţe, economie şi tehnologie.

Parcusul stabilit de părţile implicate a fost semnat de vicepremierul rus Dmitry Chernyshenko.

„Notăm că punctele incluse în parcurs sunt agreate în totalitate de toate agenţiile, cu excepţia Băncii Rusiei”, se arată în documentul constultat de Reuters.

Grupul de lucru propune ca vânzarea şi cumpărarea de criptomonede să se desfăşoare exclusiv prin organizaţii bancare ruseşti.

Acesta propune crearea unor proceduri prin care ruşii să nu aibă acces la platformele de exchange internaţionale, dar sugerează că platformele care obţin licenţă de la autorităţile din Rusia ar trebui să poată opera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO