Cryptobusiness

Se apropie un nou cutremur în lumea crypto: Autorităţile din SUA au luat în vizor Coinbase, cel mai mare exchange crypto din Statele Unite, şi se pregătesc de atac

Se apropie un nou cutremur în lumea crypto:...

Autor: Ştefan Stan

23.03.2023, 09:48 9189

SEC, autoritatea buriseră din SUA, a anunţat Coinbase, cel mai mare exchange de cryptomonede din SUA, că intenţionează să ia măsuri legale împotriva companiei, intensificându-şi acţiunile de reprimare a firmelor din piaţa crypto, scrie WSJ.

Coinbase a declarat că a primit o scrisoare de la SEC, cunoscută sub numele de "Wells notice", în care autorităţile de reglementare spun că, în opinia lor, companiile sau persoanele fizice au încălcat legile de protecţie a investitorilor. Notificările nu sunt definitive, deoarece comisarii agenţiei trebuie să autorizeze orice procese sau înţelegeri de aplicare a legii.

Prin avertizarea Coinbase cu privire la un potenţial proces, SEC se îndreaptă spre unul dintre cele mai mari nume din domeniul cripto, o companie cotată la bursă care a contribuit la aducerea a zeci de milioane de clienţi pe pieţele de monede digitale de la înfiinţarea sa în 2012.

Un proces ar reprezenta cel mai mare pas al preşedintelui SEC, Gary Gensler, pentru a afirma jurisdicţia agenţiei sale asupra cripto. În cazul în care Coinbase ar avea câştig de cauză, acest lucru ar întări afirmaţiile industriei criptografice potrivit cărora dl Gensler a depăşit limitele şi că monedele virtuale nu ar trebui să facă obiectul legilor americane privind valorile mobiliare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO