Cryptobusiness

SEC atacă din nou: La o zi distanţă de acuzarea Binance, Fiscul american dă în judecată Coinbase, cel mai mare exchange de criptomonede din SUA

SEC atacă din nou: La o zi distanţă de acuzarea...

Autor: Robert Manea

06.06.2023, 16:35 639

Comisia de Valori Mobiliare a Statelor Unite (SEC) a intentat un proces împotriva Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacţionare a criptomonedelor din SUA, acuzând-o că operează ilegal fără a fi înregistrată anterior la autorităţile de reglementare, relatează Reuters.

Într-o plângere depusă la Curtea Federală din Manhattan, SEC a afirmat că începând cel puţin din 2019, Coinbase a funcţionat ca un exchange nereglementat prin efectuarea de tranzacţii cu criptomonede, evitând astfel cerinţele privind divulgarea informaţiilor menite să protejeze investitorii.

SEC a declarat, de asemenea, că platforma Coinbase a funcţionat ca un intermediar nereglementat prin intermediul Coinbase Prime, care direcţionează ordinele către platforma Coinbase şi alte platforme, şi Coinbase Wallet, care permite investitorilor să-şi acceseze lichiditatea în afara platformei Coinbase.

"Deficienţele presupuse ale Coinbase privează investitorii de protecţii critice, inclusiv reguli care previn frauda şi manipularea, divulgări adecvate, măsuri de protecţie împotriva conflictelor de interese şi inspecţii de rutină", a scris pe Twitter preşedintele SEC, Gary Gensler.

 

Acţiunile Coinbase au înregistrat o scădere de 15,9% în premarket, după depunerea plângerii. Coinbase nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

SEC a dat în judecată Coinbase, la o zi după acuzarea Binance, cea mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO