Cryptobusiness

Tesla nu a făcut mutări noi pe Bitcoin în ultimul trimestru din 2021. Producătorul auto a declarat că deţine în continuare monede în valoare de 1,3 miliarde de dolari

Tesla nu a făcut mutări noi pe Bitcoin în ultimul...

Autor: Alex Ciutacu

27.01.2022, 11:33 171

Valoarea deţinerilor Bitcoin ale companiei Tesla a rămas neschimbată la finalul T4 2021, în comparaţie cu finalul lui T3 2021, situându-se la 1,26 miliarde de dolari, conform raportului trimestrial al companiei, citat de CoinDesk.

Tesla nu a cumpărat şi nu a vândut niciun BTC în al patrulea trimestru. Totodată, nu a înregistrat nicio depreciere în valoare, în contextul în care preţul monedei a fost similar la finalul T4 comparativ cu finalul T3.

Pentru comparaţie, nici în trimestrul trei Tesla nu a făcut nicio mutare în privinţa deţinerilor Bitcoin, însă a raportat o pierdere de 51 de milioane de dolari din depreciere, pentru a reflecta declinul înregistrat de preţul celei mai mari criptomonede.

În SUA, regulile contabile pentru active digitale prevăd obligaţia pentru companii de a raporta deprecierile înregistrate de activele pe care le deţin. Totuşi, dacă preţul unui activ creşte, nu este înregistrat ca un câştig în bilanţul contabil.

Tesla a anunţat în februarie 2021 că a cumpărat BTC în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Tot în primul trimestru al anului trecut a raportat că a vândut 10% din deţinerile Bitcoin, ceea ce a îmbunătăţit câştigurile producătorului cu 272 de milioane de dolari pentru T1.

Trebuie menţionat că Tesla nu a cumpărat şi nici nu a vândut Bitcoin în al doilea trimestru din 2021.

La nivelul întregii companiii, câştigurile ajustate ale Tesla pentru T4 s-au situat la 2,52 dolari per acţiune, în comparaţe cu un consens al analiştilor de 2,36 dolari per acţiune, potrivit FactSet. Veniturile s-au situat la 17,7 miliarde de dolari, depăşind aşteptările de 17,1 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO