Cryptobusiness

Tradesilvania, platformă românească de administrare a activelor digitale: Numărul companiilor locale care au investit în criptomonede a crescut cu 600% în 2021. Printre ele se numără şi emitenţi de la BVB

Foto: Ciprian Dobrescu, CEO al Tradesilvania / sursa: LinkedIn

Foto: Ciprian Dobrescu, CEO al Tradesilvania / sursa: LinkedIn

Autor: Alex Ciutacu

18.01.2022, 13:23 1883

Numărul companiilor locale care au investit în criptomonede prin intermediul platformei româneşti Tradesilvania a crescut cu 600% în 2021, conform informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei de administrare a activelor digitale.

„O creştere record, de 600%, a fost observată şi asupra bazei de clienţi persoane juridice, care au investit în criptomonede şi bunuri digitale, iar trendul se menţine şi la început de 2022”, conform Tradesilvania.

Mai mult, volumele totale tranzacţionate în 2021 prin intermediul platformei au atins un nivel record de 200 de milioane de euro.

„Anul 2021 a reprezentat pentru noi un an de dezvoltare pe toate segmentele, atât la nivel de produs, prin dublarea numărului de monede puse la dispoziţia clienţilor, implementarea serviciului de savings, cel de trading automat, cât şi la nivel de echipă, unde am reuşit să dezvoltăm poate cel mai performant şi complet cadru de conformitate, fiind în acest moment în dialog direct cu autorităţile pentru reglementarea suplimentară şi dezvoltarea legislaţiei specifice şi în România”, a explicat Ciprian Dobrescu, CEO al Tradesilvania.

Platforma Tradesilvania oferă acces la 44 de criptomonede, 101 parităţi crypto, un portofel electronic securizat şi o aplicaţie mobilă pentru utilizatori.

„Evoluţia clienţilor persoane juridice, printre care mai multe companii listate la BVB, nu a fost o surpriză pentru noi. Procentul de creştere ne-a surprins, mai ales în lipsa unor acţiuni de marketing cu scopul de atragere de companii. Creşterea de 600% indică faptul că România este tot mai pregătită pe subiectul investiţiilor în bunuri digitale cu o dinamică crescută, inclusiv crypto”, a adăugat CEO-ul.

Compania susţine că este unul dintre puţinele exchange-uri de criptomonede care furnizează opţiunea de a cumpăra monede digitale cu un comision de 0%, prin soluţiile de încărcare a portofelui digital gratuit, prin plata cu card Visa sau MasterCard sau prin transfer bancar în lei sau în euro. Tradesilvania oferă şi o opţiune numită OTC (over the counter) pentru instituţii şi tranzacţii mari – între 100.000 şi 5 milioane de euro – pentru care percepe un comision de 0,1%.

Dincolo de servicii de exchange şi tranzacţionare, Tradesilvania se diferenţiază printr-o ofertă de servicii de asset management şi custodie a activelor digitale. În 2021, compania a implementat un serviciu de economisire care include 11 criptomonede, care le permite utilizatorilor din România şi din Europa să obţină câştiguri anuale de până la 13% pentru monede stocate în platformă – un serviciu care se aseamănă cu un depozit bancar din perspectiva utilizatorului.

Compania Tradesilvania este înregistrat în Cluj-Napoca, iar acţionarii sunt Ciprian Dobrescu, CEO, cu o participaţie de 50%, respectiv Răzvan Moldovan, deputy CEO cu o participaţie de 50%, conform datelor colectate de pe platforma de informaţii financiare Confidas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO