Cryptobusiness

Ucraina plănuieşte sprijinirea armatei prin colecţii NFT. Donaţiile cripto au depăşit 50 de milioane de dolari

Ucraina plănuieşte sprijinirea armatei prin colecţii...

Autor: Andrei Şerbănescu

04.03.2022, 15:21 170

Vicepremierul Ucrainei a anunţat pe Twitter că ţara va elibera în curând o colecţie NFT pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru apărarea împotriva invaziei ruse, scrie Business Insider.

Într-un tweet, Mykhailo Fedoro, ministrul transformării digitale al Ucrainei, a declarat că oficialii vor anunţa în curând o colecţie NFT pentru a sprijini forţele armate ucrainene împotriva invaziei lui Putin.

Anunţul reprezintă cea mai recentă încercare a ţării de a strânge bani prin jetoane digitale.

Până în prezent, Ucraina a strâns criptomonede în valoare de peste 50 de milioane de dolari, potrivit datelor publicate de Elliptic. Zecile de mii de donaţii au inclus un CryptoPunk NFT de 200.000 USD şi un cadou de 5,8 milioane USD de la fondatorul Polkadot, Gavin Wood. Donatorii au trimis criptomonedele sub formă de bitcoin, eter, polkadot sau dogecoin. Printre donaţii s-au numărat şi mai multe piese de artă digitală cunoscute sub numele de NFT.

Miercuri, Ucraina a anunţat planurile legate de un airdrop promoţional, trimiţând jetoane gratuite către portofelele cripto ale oamenilor. Un airdrop, conform CoinDesk, este un instrument de marketing care distribuie jetoane membrilor comunităţii în speranţa ca mai mulţi oameni să participe la un proiect cripto. Fedoro a spus că airdrop-ul a fost anulat „după o analiză atentă” şi a declarat că ţara nu intenţionează să emită niciun jeton fungibil.

„În fiecare zi există tot mai mulţi oameni dispuşi să ajute Ucraina să lupte împotriva agresiunii”, a scris el în tweet.

Rusia a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei săptămâna trecută, iar Occidentul a răspuns cu sancţiuni împotriva lui Putin şi a economiei sale. În mijlocul războiului, Ucraina a cunoscut un val de donaţii sub formă de monedă fiat şi criptomonedă pentru a-şi finanţa apărarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO