Cryptobusiness

ULTIMĂ ORĂ. SEC - Autoritatea de Reglementare Financiară Americană, a dat în judecată Binance, cea mai mare platformă de tranzacţionare de criptomonede, pentru încălcărea legilor privind valorile mobiliare

ULTIMĂ ORĂ. SEC - Autoritatea de Reglementare...

Autor: Robert Manea

05.06.2023, 20:08 4200

Potrivit CNBC, Autoritatea de Reglementare Financiară Americană a Valorilor Mobiliare (SEC), a intentat un proces împotriva Binance, una dintre cele mai mari şi mai cunoscute platforme de tranzacţionare de criptomonede la nivel global.

Acţiunea legală a SEC vizează operaţiunile desfăşurate de Binance în Statele Unite ale Americii, acuzând compania că a încălcat legile privind valorile mobiliare.

SEC transmite că Binance a oferit servicii de tranzacţionare şi emisiuni de valori mobiliare digitale, inclusiv token-uri şi altcoins, fără a se înregistra la autoritatea de reglementare şi fără a respecta cerinţele legale specifice bursei de valori.

Organizaţia afirmă că această practică încalcă legile privind pieţele financiare din SUA.

Reprezentanţii Binance au respins acuzaţiile şi au declarat că platforma lor se supune legislaţiei relevante din fiecare ţară în care operează.

Totuşi, SEC susţine că Binance nu a luat măsurile necesare pentru a se conforma reglementărilor americane şi că a omis să ofere informaţii şi documente solicitate în timpul investigaţiei.

Această acţiune a SEC poate afecta semnificativ Binance, precum şi piaţa criptomonedelor. De la momentul anunţului, Bitcoin a scăzut cu 5%, iar BNB (tokenul celor de Binance) a scăzut cu 9%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO