Cryptobusiness

Un startup crypto susţinut de fondul de investiţii al Google atrage finanţări de 550 milioane de dolari. Evaluare de 8 miliarde de dolari

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

27.01.2022, 17:12 2371

Fireblocks, un startup din industria crypto, a ajuns datorită ultimei runde de finanţare la o evaluare de 8 miliarde de dolari, de patru ori peste nivelul înregistrat în luna iulie a anului trecut, scrie Bloomberg.

Compania a obţinut 550 de milioane de dolari printr-o serie de investiţii condusă de D1 Capital Partners şi Spark Capital. CapitalG, fondul de investiţii al gigantului american Alphabet (Google), care gestionează peste 3 miliarde de dolari, s-a aflat printre investitori, alături de General Atlantic, Index Ventures şi Parafi Growth Fund.

Evenimentul a marcat a doua investiţie crypto a CapitalG, spune Michael Shaulov, CEO-ul Fireblocks, companie care furnizează servicii crypto, precum soluţii de custodie şi instrumente emitere de (minting) a activelor digitale. Fireblocks va folosi fondurile pentru achiziţii şi pentru a se extinde către segmentul dedicat plăţilor.

Companiile americane din sectorul crypto au continuat să strângă capital şi să îşi crească evaluările în luna ianuarie, chiar dacă perspectivele oferite de Rezerva Federală au generat un val de scăderi de-a lungul criptomonedelor şi acţiunilor tech. În prezent, există analişti care avertizează că industria a crescut într-un ritm mult prea rapid pentru propriul său bine, notează Bloomberg.

În ultimele 24 de ore au fost tranzacţionaţi 14,8 miliarde de dolari în Bitcoin, conform CoinDesk. Preţul unei criptomonede este de circa 36.800 de dolari, în scădere cu 4%, după ce ajunsese în noiembrie la un maxim de aproximativ 69.000 de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO