Cryptobusiness

Următorul val de creştere accelerată pentru Bitcoin ar putea veni în 2024, după evenimentul cunoscut drept „halving”

Următorul val de creştere accelerată pentru Bitcoin ar...

Autor: Alex Ciutacu

02.02.2022, 11:48 522

Anul 2024 ar putea aduce un nou val de creştere accelerată pentru Bitcoin, în contextul în care cea mai mare monedă va trece din nou printr-un eveniment de tip „halving”, potrivit unor estimări ale platformei de exchange pentru active digitale Bitkub din Thailanda, citat de Bloomberg.

„Halving-ul” este un eveniment tehnic important care are loc odată la aproximativ patru ani. Pentru context, trebuie să ne amintim că minerii – aşa cum sunt cunoscuţi cei care rezolvă ecuaţiile matematice complexe pentru a valida tranzacţiile cu Bitcoin – sunt răsplătiţi în BTC atunci când validează tranzacţiile.

Odată la aproximativ patru ani, această recompensă se înjumătăţeşte, ceea ce înseamnă că încetineşte ritmul în care sunt create noi monede. Ultimul eveniment de tip halving a avut loc în 2020, când recompensa a scăzut de la 12,5 BTC la 6,25 BTC.

Jirayut Srupsrisopa, CEO al exchange-ului Bitkub, susţine că evoluţia istorică a Bitcoin sugerează că primele şase luni după momentul halving-ului ar trebui să marcheze „o perioadă de aur” pentru Bitcoin.

Totuşi, piaţa activelor digitale ar putea înregistra o perioadă scurtă de „corecţie” şi „volatilitate ridicată”, în contextul în care o lichiditate mai redusă afectează intrările noi de capital în piaţă, în special din partea investitorilor de retail, adaugă Srupsrisopa.

Bitcoin a scăzut cu circa 30.000 de dolari de la maximul de aproape 69.000 de dolari atins în noiembrie 2021. O parte din piaţă crede că declinul este influenţat în principal de semnalele date în piaţă de Fed, banca centrală americană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO