Cryptobusiness

Pe urmele ţepelor: „ASF-ul” american îl acuză de fraudă pe Craig Sproule, fondatorul startup-ului crypto Crowd Machine. Australianul ar fi minţit investitorii cu privire la destinaţia fondurilor atrase în ICO-ul de 41 de milioane de dolari din 2018

Pe urmele ţepelor: „ASF-ul” american îl acuză de...

Autor: Alex Ciutacu

07.01.2022, 15:18 206

SEC, autoritatea de supravegere financiară din SUA, îl acuză pe australianul Craig Sproule de fraudă la adresa investitorilor, potrivit CoinDesk. El a fondat companiile crypto cunoscute drept Crowd Machine şi Metavine.

Autoritatea a transmis într-o declaraţie de săptămâna aceasta că Sproule şi compania Crowd Machine au utilizat fonduri în valoare de 5,8 milioane de dolari din ICO-ul (Initial Coin Offering) derulat în perioada ianuarie-aprilie 2018 pentru a investi în entităţi implicate în mineritul de aur din Africa de Sud. Această mutare nu a fost dezvăluită şi investitorilor.

„ASF”-ul american spune că Sproule le-a promis investitorilor că fondurile obţinute în urma ICO-ului vor fi utilizate pentru a dezvolta o nouă tehnologie care ar permite software-ului de dezvoltare de aplicaţii al Metavine să ruleze pe o reţea descentralizată formată din computerele utilizatorilor. Sproule susţine că a strâns 40,7 milioane de dolari prin companiile sale în cadrul procedurii de ICO.

Mai mult, Crowd Machine şi Craig Sproule nu au înregistrat corect din punct de vedere legal oferta şi vânzarea pentru monedele Crowd Mchine Compute Tokens (CMCT), în contextul în care au vândut către un grup de investitori fără a verifica dacă aceştia erau acreditaţi.

Craig Sproule este obligat să plătească o amendă civilă de circa 195.000 de dolari. Acesta nici nu a recunoscut fapta, dar nici nu a respins acuzaţiile, iar fondatorul şi firmele sale nu mai au voie să participe la alte oferte de vânzare de acest tip. Totodată, compania trebuie să retragă monedele CMCT de pe platformele de tranzacţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO