Cryptobusiness

X Day: Elrond Network anunţă la Paris lansarea proiectului MultiversX, prin care vrea să creeze un ecosistem global care integrează conceptele de metavers, Web3 şi blockchain

X Day: Elrond Network anunţă la Paris lansarea...

Autor: Alex Ciutacu

03.11.2022, 13:04 3289

Sibienii de la Elrond Network au anunţat lansarea proiectului MultiversX, prin intermediul căruia propun o nouă viziune pentru mult-discutatul concept de metavers.

„Suntem încântaţi să vă spunem că începând de astăzi Elrond se transformă şi se extinde către MultiversX. Cu această nouă tehnologie, setul nostru de produse se extinde cu o nouă constelaţie de proiecte. (...) Vrem să încurajăm oamenii, companiile şi ţările să construiască noi aplicaţii”, a declarat Beniamin Mincu, CEO al Elrond Network, în cadrul primei ediţii a evenimentului X Day, organizat de companie la Paris în perioada 3-5 noiembrie.

El a explicat că modul în care conceptul de metavers ajunge să fie adoptat trebuie să fie unul integrat, iar blockchainul ar putea fi tehnologia potrivită pentru dezvoltarea acestuia.

Elrond îşi propune ca evenimentul X Day să devină unul de referinţă în această industrie, similar cu evenimentele anuale de lansare ale unor companii precum Tesla sau Apple.

Prima ediţie a fost deschisă de Jean-Noel Barrot, ministrul francez pentru Tranziţie Digitală şi Telecomunicaţii, care a discutat despre planul Franţei pentru „un metavers european”.

„Cred că Franţa este locul potrivit pentru ca Elrond să îşi dezvolte planurile cu privire la metavers”, a declarat ministrul francez.

EGLD, moneda ecosistemului Elrond, a înregistrat o creştre de 5,6% până la circa 63 de dolari în ultimele 24 de ore.

Momentul evenimentului X Day - Paris 2022 marchează o transformare generală pentru produsele din ecosistemul Elrond, care se aliniază acum sub umbrela MultiversX. Spre exemplu, exchange-ul descentralizat Maiar DEX devine acum Xexchange, în timp ce Elrond Explorer devine Xexplorer.