Cum să locuiești mai bine?

Compania selectată de dezvoltator pentru construcţia proiectului este Optimum Construction & Project Management, care face parte din portofoliul de companii Anchor Grup.

Cum să locuieşti mai bine. Anchor Grup pune pe piaţă 347 de locuinţe în 2024, în complexul Select Residences de lângă Bucureşti Mall

03.05.2022, 11:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Complexul va cuprinde studiouri, apartamente cu două şi trei camere şi duplexuri, iar procesul de vânzare urmează să înceapă, proiectul ţintind, printre cumpărători, „profesioniştii cu venituri ridicate, middle şi top management, străinii stabiliţi în România sau investitorii“.

Dezvoltatorul imobiliar Anchor Grup, cel care deţine centrele comerciale Bucureşti Mall şi Plaza România din Capitală, va livra în a doua parte a anului 2024 complexul de 347 de locuinţe Select Residences, din apropierea Bucureşti Mall, în sectorul 3.

„Lucrările de construcţie au început deja, data estimată de livrare fiind a doua parte a lui 2024. Compania selectată pentru construcţia proiectului este Optimum Construction & Project Management, care face parte din portofoliul de companii Anchor Grup“, spun reprezentanţii companiei dezvoltatoare. Complexul va cuprinde studiouri, aparta­mente cu două şi trei camere şi duplexuri, iar procesul de vânzare urmează să înceapă, proiectul ţintind, printre cumpărători, „profesio­niştii cu venituri ridicate, middle şi top management, străinii stabiliţi în România sau investitorii“.

Select Residences se află chiar lângă InCity Residences, un alt proiect de locuinţe dezvoltat tot de Anchor Grup.

„Proiectul (Select Residences – n. red.) este construit pe un teren de 8.500 de metri pătraţi şi va avea aproximativ 47.000 de metri pătraţi construiţi în trei blocuri de apartamente (inclusiv subsol). Fiecare dintre clădiri va avea o înălţime de S+P+10+Duplex. Complexul oferă, de asemenea, spaţii verzi, precum şi o parcare subterană care leagă toate cele trei clădiri.“

În ceea ce priveşte modalităţile de plată, dezvoltatorul le va folosi pe cele clasice – surse proprii şi ipotecă bancară, pentru ambele fiind necesară plata unui avans cuprins între 15% şi 25%, iar restul la livrare.

Anchor Grup şi-a început activitatea în România în urmă cu mai bine de două decenii, iar de atunci până în prezent a făcut aici investiţii de peste 500 de milioane de euro în proiecte de retail, birouri şi rezidenţiale. Portofoliul rezidenţial al companiei este format din trei proiecte – Pallady Towers, cu 200 de apartamente, InCity Residences, cu 500 de apartamente, şi Select Residences, cu 347 de apartamente.

„Per total, credem că 2022 va fi un an favorabil pentru investitori, iar România rămâne o piaţă cu potenţial uriaş de dezvoltare pentru proiectele imobiliare“, mai spun reprezentanţii Anchor Grup.

În paralel cu rezidenţialul, compania are planuri de dezvoltare şi pentru celelalte divizii ale sale. Recent, Anchor Grup a obţinut o finanţare de 80 de milioane de euro de la Banca Transilvania pentru refinanţarea segmentelor de retail şi office ale grupului.