Cum să locuiești mai bine?

Cum să locuieşti mai bine. Cât costă chiria pentru un apartament cu două camere în marile oraşe din România? Bucureştiul nu este cel mai scump

22.10.2022, 14:01 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Apartamentele cu două camere reprezintă tipul dominant în piaţa rezidenţială În 2021, au fost finalizate 22.596 de apartamente cu două camere la nivelul întregii ţări.

Între 300 şi 500 de euro variază chiria lunară pentru un apartament cu două camere în unele dintre cele mai mari oraşe din România, potrivit unui studiu realizat de platforma de anunţuri imobiliare Storia.ro. Maximul nu este atins în capitala ţării, ci în Cluj-Napoca, unde chiria pentru o astfel de locuinţă ajungea în septembrie 2022 la 500 de euro. În Bucureşti, pe de altă parte, un apartament cu două camere se închiria, în aceeaşi lună, în medie cu 438 de euro pe lună.

Apartamentele cu două camere reprezintă tipul dominant în piaţa rezidenţială, chiar şi după ce, anul trecut, numărul livrărilor de astfel de locuinţe a scăzut uşor, cu 2% faţă de anul precedent. Prin urmare, în 2021 au fost finalizate 22.596 de apartamente cu două camere la nivelul întregii ţări, potrivit datelor disponibile pe platforma Tempo a Institutului Naţional de Statistică (INS).

„În Cluj-Napoca, preţurile la închiriere (lună la lună - n. red.) au crescut cel mai mult la apartamentele de două camere, ajungând cu 9% mai mari în septembrie faţă de august“, notează reprezentanţii Storia.ro.

Şi în Iaşi, tot apartamentele cu două camere au bifat cea mai mare creştere în septembrie faţă de august, avansul fiind de 8%, până la 399 de euro pe lună.