Cum să locuiești mai bine?

CUM SĂ LOCUIEŞTI MAI BINE? Constrângeri de spaţiu – Ce soluţii de uscat rufe există pentru balcoane mici?

23.03.2022, 12:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Când nu e folosit ca loc în care să ieşim pentru a lua o gură de aer proaspăt, balconul este, de multe ori, spaţiu de depozitare, loc pentru telemuncă, pentru sport şi, nu de puţine ori, pentru uscarea hainelor. Ce soluţii există însă atunci când balconul are dimensiuni foarte mici, iar un uscător clasic îşi face cu greu loc?

„Ceea ce este important de reţinut este să alegem uscătoare uşor de mutat atunci când nu sunt folosite, pliabile şi în acelaşi timp suficient de robuste pentru a susţine o cantitate mare de haine, în special pentru familiile numeroase. Este indicat să folosiţi un spaţiu vertical pentru montarea unui suport de uscare a hainelor.“

„Astfel, în momentul în care nu este folosit, acesta poate funcţiona precum un raft pentru depozitarea cutiilor. Un alt detaliu important este lungimea reglabilă care face uscătoarele potrivite pentru orice spaţiu sau perete“, spune Laurenţia Onea, manager de comunicare şi design interior în cadrul Ikea Bucureşti.

Atunci când spaţiul balconului este redus, cum este cazul celor cu suprafeţe cuprinse între 5 şi 7 metri pătraţi, este dificil ca acesta să acomodeze toate activităţile zilnice. Totuşi, uscarea hainelor este o necesitate, iar un studiu realizat de Ikea arată faptul că bucureştenii folosesc des balconul pentru această activitate.

„Trebuie să privim în perspectivă şi să găsim soluţii inteligente şi flexibile prin intermediul produselor cu funcţie dublă – de exemplu, scaunele pliabile, masă pliabilă, bancă cu spaţiu de depozitare integrat, suport pentru uscarea hainelor şi susţinerea plantelor decorative, raft-uscător 2 în 1 pentru haine şi cutii, uscător pliabil – pentru a menţine cu uşurinţă un spaţiu cât mai aerisit şi organizat.“

Pe lângă folosirea spaţiului vertical, o altă metodă pentru a rezolva supraaglomerarea unui balcon mic este prin integrarea unui uscător de rufe într-un sistem de depozitare. În acest fel, totul se află într-un singur loc, iar balconul rămâne tot timpul ordonat.

 

 

 

 

♦ Ziarul Financiar a început o serie de articole despre cum putem locui mai bine şi despre criteriile de care trebuie să ţinem cont atunci când alegem cum va arăta viitorul „acasă“ n Dacă doriţi să ne împărtăşiţi idei, sugestii, noi teme de abordat în cadrul rubricii, aşteptăm mesajele dumneavoastră pe adresa alina.vasiliu@zf.ro.