Liana Leriu a pus în urmă cu cinci ani bazele TonCorner, un business care constă într-un magazin fizic şi unul online unde se vând peste o mie de culori de vopsea, unicul furnizor fiind Casa de Vopsea şi Tapet Ressource Peintures din Franţa.
Dincolo de culoare, atunci când vine vorba de vopsea, gama de atribute care o definesc nu este deloc redusă. Aspectelor pragmatice li se adaugă multe nuanţe de estetică, ce pot schimba rapid aspectul unei încăperi.
„Vopseaua decorativă este o alternativă modernă la vopseaua clasică sau la tapet. Reuşind să imite materiale precum marmura, betonul, metalul sau chiar tapiseria, vopseaua decorativă dă personalitate pereţilor şi se adaptează stilului preferat - modern, industrial, clasic, rustic sau minimalist“, explică Liana Leriu, o antreprenoare care deţine un magazin cu vopsele decorative în Bucureşti sub numele de TonCorner.
În designul interior, vopseaua decorativă care se foloseşte este de mai multe tipuri, printre care cea stucco (cea care imită marmura), cea de tip var (care însă nu se ia pe mână şi are stabilitate cromatică), cea structurată (glet decorativ), cu aspect metalizat (care imită textura unui tapet, putând fi confundată cu acesta), de tip marmorino (care creează un efect brut), cea tip beton, potrivită pentru amenajările industriale.
„Pentru a avea un aspect contemporan într-o casă sau într-un apartament, se poate recurge la renovări majore, cum ar fi smulgerea podelei pentru a turna o placă de beton. Din fericire, acum există alternative mai delicate pentru cei care doresc un stil modern şi doresc să adauge o notă de beton decorului lor: gleturile şi vopsele cu efect de beton“, spune Liana Leriu.
De notat este că există şi game de vopsea decorativă pentru mobilier, care pot să fie aplicate ca ultim strat peste vopsea, creând astfel impresia de învechit, fie să dea un efect metalizat, de strălucire apusă.
„În rândul românilor, după cum reiese la o primă analiză a clienţilor magazinului TonCorner, cele mai populare stiluri de decorare sunt cel minimalist, cel modern şi cel scandinav. Prin urmare, românii sunt adepţii designului practic, ce urmează linii simple, cu o paletă monocromatică, unde culoarea este mai mult accent decât regulă şi cu un decor funcţional, fără ornamente.“
Astfel, spune Liana Leriu, tot mai mulţi români preferă tonurile de gri, bej sau off-white pentru vopseaua lavabilă din casele lor. Vopseaua lavabilă în tonuri mai îndrăzneţe şi vopseaua decorativă sunt folosite cu precauţie şi pe suprafeţe mai mici.
„Mergând pe linia trendurilor în designul de interior, nu există alegeri corecte sau alegeri greşite, atât timp cât spaţiul de locuit este construit în armonie cu personalitatea şi nevoile clienţilor.“
Cum să locuieşti mai bine este un proiect ZF care îşi propune să vorbească despre toate aspectele care privesc traiul în locuinţele noastre, de la evoluţia preţurilor la procesul de achiziţie, procesul de amenajare, tendinţe şi perspective privind noile proiecte rezidenţiale din piaţă, temeri şi iniţiative ale dezvoltatorilor, ale autorităţilor, ale cetăţenilor.
Dacă doriţi să ne împărtăşiţi idei, sugestii, noi teme de abordat în această pagină, aşteptăm mesajele dumneavoastră pe adresa alina.vasiliu@zf.ro.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE