Cum să locuiești mai bine?

Alexandra Pascu este head of brand marketing la Arctic, cel mai mare producător local de electrocasnice. Compania deţine la Găeşti este cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa Continentală, unitatea producând până în prezent 40 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, compania Arctic deţine şi fabrica de maşini de spălat rufe din Ulmi, Dâmboviţa.

Cum să locuieşti mai bine. Maşina de spălat rufe: cu sau fără uscător integrat? De ce?

15.02.2022, 16:20 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Tehnologia a făcut ca noile in­ven­­ţii să ne facă vieţile din ce în ce mai sim­­ple, iar asta se vede în aproa­pe toa­te domeniile. Când vine vor­ba de lo­cu­ire însă, o etapă im­por­tantă este echi­parea casei, iar maşina de spă­lat ru­fe a devenit de mult o ne­ce­si­tate.

Dar cum o alegem? Cum ar tre­bui ea să fie – cu sau fără uscător integrat? De ce?

„Consumatorii caută în perma­nen­ţă modalităţi de a-şi simplifica via­ţa, iar pentru mulţi dintre ei usca­rea rufelor este o problemă. Românii au devenit tot mai conştienţi de riscurile de sănătate la care se expun atunci când îşi usucă hainele în casă. Umezeala degajată în locuinţă poate duce la afecţiuni respiratorii sau le poate agrava pe cele deja existente. În acelaşi timp, uscarea rufelor pe balcon sau în aer liber este tot mai puţin fezabilă din cauza prafului şi a poluării din marile oraşe. Situaţia este şi mai dificilă în sezonul rece, când trebuie să aştepţi chiar şi câteva zile până când te poţi bucura de hainele preferate. Lipsa unui spaţiu suficient de mare pentru a putea usca mai mul­te încărcături este un alt impe­di­ment“, spune Alexandra Pascu, head of brand marketing la Arctic.

Tocmai de aceea, maşina de spălat rufe cu uscător încorporat este o va­ri­an­­tă practică şi preferată în ultimii ani de clienţi, pentru că, în loc de două electro­­casnice separate care să înde­pli­nească aceleaşi funcţii de spălare şi us­ca­re, clientul cumpără un singur aparat. Totuşi, există şi dezavantaje.

„Printre ele, se numără faptul că acestea au o capacitate de uscare mai mică decât cea de spălare. De asemenea, programele de spălare şi uscare pot dura mai mult, în funcţie de tipul programului ales, încărcătura maşinii sau tipul de ţesătură. În plus, este necesar să avem în vedere că pentru programele lungi creşte şi consumul energetic.“

Este de notat însă că o maşină de spălat cu uscător încorporat vine cu un nivel mai mare de confort, deoarece nu mai este nevoie de mutarea rufelor din maşină în uscător, cum se întâmplă atunci când există două electrocasnice separate.


Ziarul Financiar a început o serie de articole despre cum putem locui mai bine şi despre criteriile de care trebuie să ţinem cont atunci când alegem cum va arăta viitorul „acasă“ n Dacă doriţi să ne împărtăşiţi idei, sugestii, noi teme de abordat în cadrul rubricii, aşteptăm mesajele dumneavoastră pe adresa alina.vasiliu@zf.ro.