Cum să locuiești mai bine?

CUM SĂ LOCUIEŞTI MAI BINE? Tehnologie la alegere: calculator fix sau laptop pentru lucratul de acasă? De ce?

25.03.2022, 17:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Puţini sunt aceia care nu au lucrat de acasă măcar o zi în ultimii doi ani, iar în aceste condiţii un computer nu mai este un capriciu, ci o adevărată ne­cesitate. Dar ce e mai potrivit pen­tru work from home – un calculator fix sau un laptop? De ce?

„Înainte de a începe orice cău­ta­re, îşi spune cuvântul şi mentalitatea: din punctul meu de vedere, niciun dis­pozitiv nu este mai bun decât celălalt şi ambele au propriul lor set de avantaje. Alege­rea se rezumă la propriile nevoi şi pre­ferinţe pentru muncă şi pentru viaţa de zi cu zi“, spune Aviva Vita, director executiv administrativ al Vitacom Electronics.

Un PC este un computer static ce va ră­mâ­ne pe un birou sau masă şi con­stă în­tr-o unitate, monitor, o tas­tatură şi un mouse. De asemenea, PC-urile pot fi mai per­so­na­lizabile de­cât laptopurile prin acce­so­rii cu as­pect diferit. Un laptop este portabil, all-in-one, cu intrări USB pentru peri­ferice opţionale, tastatura este în­cor­porată şi are un trackpad ce acţio­nează ca un mouse. Laptopul este, în ge­neral, limitat de dimensiune, dar mul­te baterii moderne sunt suficient de mari pentru a oferi 12 sau mai mul­te ore de autonomie înainte de a fi nevoie să se reîncarce.