Confortul termic de acasă este o dorinţă care oricine ar vrea să i se îndeplinească, mai ales în vremuri în care RADET le joacă feste clienţilor. Cei mai sensibili, care vor să resimtă căldura uniform în casă, aleg varianta încălzirii în pardoseală. Este ea eficientă sau nu? De ce?
„Când te ia frigul, te ia de la picioare, iar acest tip de încălzire rezolvă această problemă de confort termic. Dacă stai acasă cu picioarele pe pardoseală şi resimţi 35-38 de grade Celsius, confortul este ridicat. La nivelul capului, temperatura este de circa 23 de grade Celsius, iar în tavan ajunge la 17-18 grade Celsius. Folosind radiatoare, de exemplu, toată căldura se duce în tavan“, spune Victor Dumitrache, fondatorul businessului Zugrăvim într-o zi.
Mai mult, pe timpul verii, cei care au în podea montat un sistem de încălzire pot beneficia de varianta inversă, cu răcire. Cele mai economice variante de încălzire, adaugă el, sunt cele cu pompă de căldură.
„Singurul impediment al încălzirii în pardoseală pe apă este că, la bloc, dacă nu prevezi asta din construcţia imobilului, este mai greu de făcut. Văd însă că sunt tot mai mulţi clienţi care au început să se informeze şi aleg această variantă. Sunt şi dezvoltatori care fac asta, adăugând cam 2.000 de euro la preţul final al apartamentului.“
În ceea ce priveşte preţul, acolo diferenţele ajung la circa 20-30% faţă de costurile pe care le presupune folosirea radiatorului, preţul mai mare fiind pentru încălzirea în pardoseală. În funcţie de tipul radiatorului însă, consumul poate fi mai mare, iar costul - mai ridicat pentru această variantă de încălzire.
♦ Ziarul Financiar a început o serie de articole despre cum putem locui mai bine şi despre criteriile de care trebuie să ţinem cont atunci când alegem cum va arăta viitorul „acasă”
♦ Dacă doriţi să ne împărtăşiţi idei, sugestii, noi teme de abordat în cadrul rubricii, aşteptăm mesajele dumneavoastră pe adresa alina.vasiliu@zf.ro.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE