Cum să locuiești mai bine?

CUM SĂ LOCUIEŞTI MAI BINE? Working from home: birou acasă sau nu? De ce?

23.02.2022, 16:45 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Doi ani de „work from home“ şi-au pus amprenta asupra multor angajaţi din toată lumea, dar şi asupra unei noi generaţii de locuinţe, care prinde contur în jurul biroului dedicat de acasă. Este însă această idee una bună pe termen lung? De ce?

„Avantajele lucratului de acasă sunt programul flexibil, posibilitatea de a economisi bani, pentru familiile care au copii preşcolari, în cazul cărora nu se mai plăteşte creşa, grădiniţa sau bona, posibilitatea de a economisi pentru că nu se mai achiziţionează bunuri şi servicii personale, precum haine, pantofi, combustibil, abonamente la trans­portul în comun, coafor, produse de cosmetică“, spune Antoanela Comşa, director general la Gran Via Real Estate.

Din aceste considerente, dezvol­tatorii imobiliari au conceput noile tipuri de locuinţe cu zone special gândite şi amenajate astfel încât să găzduiască un birou la domiciliu. Cum însă mulţi oameni văd în pandemie doar o etapă trecătoare, ideea de a avea un birou acasă nu este fezabilă pentru o durată mare de timp.

„Printre punctele slabe ale lucratului de acasă se regăsesc scă­derea creativităţii şi a concentrării, consumul mai mare de utilităţi, oboseala psihică, mai ales pentru familiile cu copii, care locuiesc în imobile supraaglomerate“, mai spune Antoanela Comşa.

♦ Ziarul Financiar a început o serie de articole despre cum putem locui mai bine şi despre criteriile de care trebuie să ţinem cont atunci când alegem cum va arăta viitorul „acasă“ ♦ Dacă doriţi să ne împărtăşiţi idei, sugestii, noi teme de abordat în cadrul rubricii, aşteptăm mesajele dumneavoastră pe adresa alina.vasiliu@zf.ro.