Cum să locuiești mai bine?

Cum să locuieşti mai bine. Partenerii din construcţii Daniel Piţurlea şi Cristian Erbaşu merg mai departe cu proiectele lor rezidenţiale, chiar şi într-o piaţă incertă: „Vom continua chiar dacă în viitorul apropiat se preconizează o scădere a pieţei imobiliare. Piaţa se va redresa în următorii doi ani“

17.01.2023, 00:05 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Concelex, compania de construcţii a lui Daniel Piţurlea, mai are şi alte proiecte rezidenţiale în derulare în afară de ARBO, pe care îl dezvoltă în parteneriat cu Cristian Erbaşu.

Daniel Piţurlea (Concelex) şi Cristian Erbaşu (Construcţii Erbaşu) au finalizat în 2022 construcţia primei etape din ansamblul de locuinţe ARBO Residence din Mogoşoaia. Această fază reprezintă 310 apartamente, parte din complexul final, care va număra peste 1.100 de unităţi până în 2027.

„Valoarea investiţiei (pentru prima etapă - n. red.) este de aproximativ 30 de milioane de euro, peste 75% dintre aparta­mente fiind deja vândute. Vom continua şi cu etapa a doua, de 450 de apartamente, chiar dacă în viitorul apropiat se preconizează o scădere a pieţei imobiliare, considerând că această piaţă se va redresa în următorii doi ani, mai ales în zonele atractive, în dezvoltare, unde preţurile sunt încă mici şi competitive, iar calita­tea locativă şi constructivă este mare“, spune Cristian Erbaşu.

La rândul său, Concelex, compania de construcţii a lui Daniel Piţurlea, mai are şi alte proiecte rezidenţiale în derulare. „În cursul anului precedent, am finalizat prima etapă din investiţia ARBO Residence, a doua fază a proiectului Parcului20 şi primele două etape din prima fază a ansamblului rezidenţial Colina Lac“, spune Daniel Piţurlea.

„Valoarea lor totală se situează în jurul sumei de 40 de milioane de euro şi constau în construcţia de case şi apartamente premium.“

Colina Lac se află în zona Săftica-Baloteşti de lângă Capitală şi cuprinde, în prima fază, 112 locuinţe, cu un plan de a ajunge la 400 până la final. În ceea ce priveşte Parcului20, acela este un proiect aflat în zona Romexpo din Bucureşti şi dezvoltat de compania ungară Cordia, pentru care Concelex este antreprenor general.

Daniel Piţurlea, proprietarul firmei de construcţii Concelex, a mai dezvoltat ansamblul rezidenţial Orhideea Gardens din Bucureşti, cu 400 de apartamente, pe terenul fostei fabrici de pâine de pe Calea Plevnei.

În ARBO Residence, investiţia totală ajunge la 70 de milioane de euro, iar în 2018, la data anunţării proiectului, dezvoltatorii spuneau că este făcută din sursele proprii ale acestora şi, dacă va fi cazul, vor apela la credite bancare. Ansamblul se află pe Strada Morii nr. 2-4, în apropierea şoselei Bucureşti-Târgovişte. Cei doi investitori deţin părţi egale în acest proiect şi au cumpărat terenul de şase hectare pe care se află ARBO Residence în anul 2017.

Potrivit datelor de pe site-ul de prezentare a proiectului, preţul unei locuinţe în acest complex porneşte de la 60.000 de euro pentru o garsonieră şi ajunge la 200.000 de euro pentru un duplex cu patru camere.