Dell Transformation

Dell Technologies despre valoarea multi-cloud în mediul de business: care este trendul?

02.11.2020, 14:18 Autor: Publicitate

Digitalizarea mediului de business rămâne un subiect extrem de discutat, în special în contextul în care ne aflăm. Conform unui studiu recent al companiei Dell Technologies, pandemia accelerează transformarea digitală la nivel european: organizaţiile îşi schimbă rapid programele de digitalizare şi sunt pe cale de a realiza în câteva luni ceea ce le-ar fi luat în mod normal ani de zile.

Compania a constatat o nouă curbă a digitalizării, observând că 8 din 10 organizaţii au grăbit unele programe de digitalizare în acest an şi 79% îşi reinventează modelul de afaceri. Indicele DT este un reper global care indică statutul de transformare digitală al organizaţiilor şi performanţa lor. Sondajul a inclus 4.300 de lideri de afaceri, de la companii mijlocii şi până la organizaţii mari, din 18 ţări.

În tot acest proces, unul dintre pilonii principali este reprezentat de volumele mari de date: cum sunt stocate, accesate, protejate într-o lume în care datele sunt considerate „următorul petrol”.

Multi-cloud: trendul companiilor avansate digital

În prima jumătate a anului, Dell Technologies a lansat un raport* sponsorizat de Enterprise Strategy Group care analizează complexitatea mediului multi-cloud, costurile sale şi modul în care poate crea valoare pentru o organizaţie.

Mai mult decât orice altceva, această cercetare pune în termeni drastici ceva ce am văzut în mod constant pe piaţă. Evidenţiază decalajul masiv dintre potenţialele beneficii şi realitatea existentă a implementărilor cloud.

În total, 80% dintre respondenţi - factorii de decizie din domeniul tehnologiei de vârf şi de la companiile mijlocii şi mari - spun că văd o valoare puternică în hibrid. În acest raport, cloud-ul hibrid a fost definit ca având o gestionare consecventă pe mai multe cloud-uri publice şi private. Cu toate acestea, doar 5% spun că şi-au atins obiectivele de a avea un cloud hibrid consecvent. Ce facem cu acest decalaj?

Aceasta arată că, deşi mai sunt aspecte care trebuie îmbunătăţite, organizaţiile cred în valoarea sa.Liderii cred în tehnologie şi strategie, dar se străduiesc să le implementeze într-un mod coerent şi eficient. Acest aspect poate fi rezolvat uşor cu un partener specializat, care furnizează servicii cloud.

Protecţie mai mare a datelor în faţa atacurilor cibernetice

Una dintre principalele preocupări ale companiilor sunt cele legate de date, aşa cum a reieşit din studiu. Astfel, 30% dintre respodenţi declară că se aşteaptă la reducerea incidentelor şi breşelor de securitate, întreruperi ale aplicaţiilor sau alte evenimente care afectează datele publice rezidente, prin utilizarea cloud-ului hibrid. Acestea scad costurile consumate prin timpii pierduţi sau prin recuperarea datelor, oferă mai multă flexibilitate decidenţilor din departamentul de IT şi lasă loc inovării: 74% dintre companiile care au participat la studiu au declarat că se aşteaptă la o creştere a ritmului de inovare, prin utilizarea cloud-ului hibrid şi eficientizarea proceselor.

Raportul dintre realitatea multi-cloud şi potenţialul acesteia în strategia de business

Realitatea este că organizaţiile trebuie să parcurgă, în continuare, multe etape, pentru a-şi atinge obiectivele în multi-cloud. Vedem, de asemenea, că acele companii care au făcut investiţii puternice în infrastructura adecvată în spaţiului de lucru - moderne, performante şi consecvente - şi-au consolidat poziţia, au obţinut rezultate mai bune în business şi sunt mult mai avansate în procesul transformării digitale.

Toate companiile, indiferent de gradul de avansare a transformării prin tehnologie, pot urgenta procesul, apelând la partenerii potriviţi, care au atât cunoştinţe, cât şi gama completă de servicii pentru a le sprijini. Dell Technologies este un astfel de partener.

Transformation Experts by Dell Technologies

Venind în ajutorul organizaţiilor care îşi doresc să rămână la curent cu ultimele noutăţi în materie de tehnologie, compania a creat transformation-experts.ro, o platformă de conţinut premium dezvoltat de către specialişti, prin care sunt anticipate şi examinate tendinţele care ajută mediul de business să rămână competitiv într-o lume care se transformă rapid.

De ce produse şi soluţii tehnologice avem nevoie pentru a putea optimiza procesele business-ului? Ce aşteptări au angajaţii în noul context? Cu ce tehnologii îi putem „echipa”, astfel încât să creştem productivitatea, dar şi satisfacţia faţă de angajator?

Companiile au nevoie să îşi pregătească atât activitatea, cât şi angajaţii, pentru procese şi abilităţi despre care nu ştim că există. Anul 2020 ne-a pus la încercare tot ceea ce cunoşteam până acum despre transformare şi adaptare rapidă şi ne-a reconfirmat ceea ce credeam, la Dell Technologies: în centrul pregătirii pentru viitor stă tehnologia.

Hub-ul nostru nu este o sursă a email-urilor care îţi încarcă inbox-ul. Noi îl actualizăm în permanenţă cu informaţii, analize şi studii de caz, iar tu ai acces gratuit la ele, oricând doreşti, prin crearea unui cont.

 

Alătură-te şi tu liderilor transformării digitale în business, în doar 30 de secunde, pe Transformation-Experts.ro

 

*Lucrarea ESG Research Insights „Imperativul complexităţii cloud: De ce organizaţiile trebuie să unifice şi să simplifice gestionarea mediului lor multicloud extins”, comandată de Dell Technologies, VMWare şi Intel Corporation, februarie 2020. Rezultatele se bazează pe un sondaj realizat de 1.257 de factori de decizie IT din 11 ţări şi pe o evaluare comparativă a gestionării operaţiunilor consecvente atât în cloud public, cât şi în infrastructura modernă de cloud privat local. Rezultatele reale vor varia. Raportul complet: https://www.dellemc.com/en-us/cloud/hybrid-cloud-computing/index.htm#overlay=/collaterals/unauth/analyst-reports/solutions/cloud-complexity-imperative.pdf