Donează pentru linia întâi

Erou prin SMS: Cum poţi fi alături de linia întâi printr-un simplu mesaj

15.05.2020, 13:13 Autor: Alex Ciutacu

Platforma a strâns donaţii de peste 11,7 milioane lei. Până acum au donat circa 4.000 de companii şi peste 57.000 persoane fizice. Între 15 mai şi 15 iunie, donează 2 euro prin SMS cu text „Donez” la 8825 pe platforma Donează pentru linia întâi.

Oricine poate deveni erou pentru personalul medical, angajaţii SMURD, poliţiştii şi militarii din linia întâi, întrucât platforma „Donează pentru linia întâi” permite donaţii rapide prin SMS pentru a-i susţine pe aceştia în lupa cu virusul Covid-19.

Astfel, prin platforma creată de eMAG, Banca Transilvania, Bitdefender şi Mobexpert, oricine poate dona 2 euro printr-un SMS cu textul „Donez” trimis la 8825, începând de astăzi şi până în data de 15 iunie.

De ce donăm?

Trecerea la starea de alertă şi intrarea în etapa de relaxare a restricţiilor reprezintă doar un pas înainte dintr-un drum lung prin care trece întreaga societate în lupta cu virusul.

Până acum prin program au fost direcţionate peste 5 milioane de măşti de protecţie cu trei pliuri către medici de familie, poliţişti, jandarmi şi militari. Ei au nevoie în continuare de echipamente de protecţie pentru ca noi să ne permitem relaxarea.

De asemenea, medicii din spitale care au fost ajutaţi prin platformă cu 350.000 de măşti N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecţie, au nevoie în continuare de ajutor şi echipamente noi.

Mai mult, din cei 11,7 milioane lei strânşi până acum în cadrul campaniei au fost achiziţionate şi ventilatoare necesare pentru bolnavii aflaţi în stare gravă. Acestea au ajuns la spitalele din ţară.

Ce se întâmplă cu donaţiile

Un număr de 4.077 de companii şi 57.469 de persoane fizice au donat până acum prin platforma „Donează pentru linia întâi”, cele mai mari donaţii fiind iniţiate de eMAG şi Banca Transilvania, cu câte 2 mil. lei fiecare, urmate de Mobexpert, Bitdefender şi Metropolitan Life cu câte 1 mil. lei, Mastercard cu 665.490 lei şi Baupartner Group cu 500.000 lei.

Toate donaţiile din platformă ajung către cei din linia întâi sub formă de echipamente de protecţie. Astfel, în fiecare săptămână, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă colaborează cu ministerul Sănătăţii pentru a trimite cât mai rapid echipamente celor din spitale, direcţiile de Sănătate Publică, SMURD, Ambulanţă, Poliţie, Jandarmerie şi Armată.

Mai mult, toţi donatorii pot afla în timp real care sunt donaţiile, care este preţul de cumpărare şi ce mai trebuie donat. În acelaşi timp, oricine poate urmări, în timp real, sumele donate şi oraşele din care vin acestea şi pot vedea ce companii s-au implicat până acum în susţinerea proiectului.

Parteneri: