Dupa Afaceri Premium - iunie 2014

Ti-e pofta?
 
Vrei? M-a intrebat intr-o doara prietena mea, vazand ca ma holbam in farfuria ei. Am luat furculita in mana si am infipt-o pasional in friptura rib eye din fata mea. Un siroi de sange s-a prelins pe farfurie...
 
Alta data, m-am holbat intr-o farfurie (a mea de data asta) timp de zece minute, umbland frenetic dar atent, cu furculita printre ingrediente, ca femeile care se uita printre hainele cu reduceri mari, de sezon.
 
Asta se intampla undeva in Elvetia, la un restaurant cu o stea Michelin ce mi-a schimbat perspectiva asupra felului de prezentare din farfurie. Am vazut si pe altii holbandu-se si poftind.
 
Se pare ca suntem multi, noi cei cu pasiuni ciudate pentru gastronomie, asa-zisi gurmanzi. De la emisiuni de gatit la tot mai multe restaurante cu stele Michelin, toata lumea vorbeste acum de mancare.
 
Inclusiv noi, care ne-am decis ca editia de iunie a Dupa Afaceri Premium sa aiba ca tema intocmai Food&Drinks. In paginile ce urmeaza cea mai buna femeie chef din lume, Elena Arzak, ne-a povestit ca „daca ar fi sa am parte acum de o ultima masa, ea ar fi formata din merluciu din San Sebastian si scoici“, in timp ce Anand Gaggan, cheful restaurantului premiat Gaggan, din Bangkok, povesteste: "visul meu a fost mereu sa pun India pe harta globala a gastronomiei de calitate si singura modalitate prin care puteam sa fac acest lucru a fost sa-mi asum riscul imens de a face imposibilul: gastronomie indiana progresiva".
 
Tot in editia de fata veti afla si care sunt cele mai curioase trenduri din lumea bauturilor, de la berile de abatie, pe cale de disparitie, la sticle uriase de vin, dar si despre lucruri pe care poate nu le stiati din industria cafelei.
 
N-am trecut cu vederea nici designul mesei si am discutat despre designul scandinav de vesela, la el acasa, in Helsinki, in vizita la compania Fiskars.
Iar la final, cand va faceti siesta rasfoiti in tihna si pictorialul de moda, e posibil sa va dea de gandit.
 
Pofta buna!
 
Ioana Mitu
Redactor-Sef
Dupa Afaceri Premium

 

Suplimentul este disponibil la vânzare începând cu data de 28 martie, la preţul de 30 de lei.

In cazul comenzilor plasate pe site, editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica.

Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului.

 



AFACERI DE LA ZERO