După Afaceri

20 de miliarde de euro cash lăsate de mai bine de 7 ani într-un aeroport din Moscova

04 feb 2014 14338 afişări de Mădălina M.
Din aceeaşi categorie

Aeroportul din Moscova este gazda unui colet fără destinatar ce conţine 20 de miliarde de euro din 2007, potrivit unui site de ştiri rus citat de Business Insider.

Potrivit tabloidului Moskovsky Komsomolets, Farzin Koroorian Motlagh este cel care a trimis banii din Frankfurt, însă acesta nu i-a revendicat până în prezent. Legislaţia rusă împiedică preluarea de către autorităţi a banilor, sau predarea acestora altei persoane în afară de Motlagh, proprietarul pachetului. 

Banii sunt depozitaţi în 200 de containere de lemn ce conţin câte 100 de milioane de euro şi care cântăresc aproximativ o tonă fiecare.

Potrivit jurnaliştilor ruşi, Motlagh este angajat al băncii centrale din Emiratele Arabe Unite, însă pagina sa de Facebook indică o adresă din Teheran, capitala Iranului. În motoarele de căutare, numele lui Motlagh este legat de mai multe companii de investiţii îndoielnice.

De asemenea, un raport al unui site de ştiri iranian leagă numele lui de o fraudă de milioane de dolari care implică Emiratele Arabe Unite. Moskovsky Komsomolets sugerează chiar că banii lăsaţi la aeroport ar putea fi rămăşiţe ale averii secrete a fostului dictator irakian, Saddam Hussein.

Averea lăsată de izbelişte în aeroportul rus este comparabilă cu PIB-ul unor ţări precum Estonia, Cipru, Afghanistan sau Nepal şi este de două ori mai mare decât sumele pe care Rusia le-a alocat pentru educaţie în 2014.