După Afaceri

A apărut noul număr din După Afaceri Premium. Va invităm la o plimbare în culisele Bucureştiului

29 sep 2017 1050 afişări de Cristina Roşca,
Din aceeaşi categorie

Zi de zi, timp de mai bine de trei ani, m-am plimbat pe bulevardul Dacia din Capitală în drum spre fostul birou. Era un ritual şi totodată un medicament pentru suflet, într-un oraş dominat de blocurile gri ce parcă se luptă cu înălţimile.

Pe bulevard şi pe străzile din apropiere (în special pe Dumbrava Roşie) stau de pază o serie de clădiri interbelice ce amintesc de Micul Paris de altădată. Sunt de regulă sedii de ambasade şi reşedinţe de ambasadori. M-am ţinut mult timp departe de ele. Poate şi pentru că statutul le dădea un aer rece. În final însă, curiozitatea a învins şi am trecut pragul câtorva dintre aceste comori arhitecturale, care la interior sunt palate în miniatură. Şi, pentru că sigur mai sunt şi alţi curioşi, patru ambasadori la Bu­cureşti au acceptat să ne deschidă uşa pentru a putea să prezentăm în paginile acestui număr din După Afaceri Premium unele din­tre cele mai frumoase case din Bucu­reşti.

Fiecare vizită a fost parcă o călătorie. Pe de-o parte în Bucureştiul de altădată. Pe de alta, în jurul lumii, în Belgia cea gastronomică, în Egiptul încărcat de istorie sau în fermecătoarea Japonie.

Şi aceasta nu este singura vizită pe care am făcut-o în culise, pentru că, o dată la doi ani, în luna septembrie, Bucureştiul se îmbracă în straie de sărbătoare şi se pregăteşte de unul dintre cele mai importante evenimente culturale din lume, Festivalul George Enescu. Dincolo de tot ce se vede sau se aude de pe scaunul sălii de spectacol, acest eveniment ascunde ani de zile de muncă pentru ca puzzle-ul să prindă contur. Iar când o face, Bucureştiul devine pentru o scurtă perioadă de timp centrul universului, cel puţin pentru iubitorii de muzică clasică.

Iar pentru locuitorii săi permanenţi, mixul de nou şi vechi, de boem şi cool este simplu, acasă. Totuşi, chiar şi pentru un bucureştean nativ sau adoptat mai există surprize.

Va invităm să le descoperiţi în paginile revistei, fie că este vorba de cea mai nouă patiserie din oraş sau de Muzeul Tirbuşoanelor care ascunde cea mai vastă colecţie din lume de astfel de produse.

Vizită (şi lectură) plăcută!

Cristina Roşca este Editor-şef După Afaceri Premium