Arts & Design

Admiraţi stilul de viaţă de pe vremea marilor regi ai Franţei? De unde poţi cumpăra din Bucureşti un divan ca cel al Mariei Antoaneta

02 oct 2011 299 afişări de Ioana Vochin
Din aceeaşi categorie
Admiraţi stilul de viaţă de pe vremea marilor regi ai Franţei? De unde poţi cumpăra din Bucureşti un divan ca cel al Mariei Antoaneta

Maria Antoaneta lenevea probabil pe un divan când şi-a îndemnat poporul : Să mănânce cozonac!, în timp ce propriile-i firimituri de macaroon cădeau nepăsatoare pe rochie şi tapiţerie de mătase.

Divanul era odată şi martorul declaraţiilor de dragoste făcute doamnelor de rang nobil, de către pretedenţii îngenucheaţi. Iar în jurul aceleaşi piese de mobilier se adunau membrii familiei regale atunci când pozau pentru vreun pictor faimos, ca să lase amintire următoarelor generaţii de sânge albastru. Fie că este vorba de Windsor sau Versailles marile saloane regale ale lumii au avut toate un divan în jurul căruia s-au ţesut poveşti.

Din secolul 18 până în prezent designerii au păstrat cu graţie forma alungită a divanului, demonstrând că şi un living din secolul 21 poate să aibă un aer decadent, deşi cuvântul minimalist e la ordinea zilei.

Divanul Nouvelle semnat de Giusti Portos păstrează ca pe vremuri, cadrul de lemn cu aspect antichizat şi ţesăturile fine precum catifea mată sau lucioasă, tafta sau bumbac satinat. Toate pentru un somn regal. Sau pentru o lectură despre regi şi regine.

Mobilerul realizat în stil new baroque, costă de la 2.660 de euro până la 4.130 şi se găseşte în magazinul de design Phylosophy.