Arts & Design

Confortul de acasă, la birou

08 apr 2012 244 afişări de Razvan Muresan
Din aceeaşi categorie

Ziua ei de lucru începe la ora zece, după alergarea de dimineaţă din Herăstrău şi o întâlnire matinală la o cafea, în drumul spre serviciu. Despre birou ar putea spune că nu e deloc important cum e decorat, după 15 ani în care a lucrat într-unul mic, deloc îngrijit, "câteodată meschin". Acum însă e de părere că "cel mai important e să ai senzaţia de confort - care nu se leagă neapărat de dimensiune, ci de spiritul cu care e îmbibat locul".

Trecerea la noua dimensiune se leagă, după cum spune chiar ea, de maturizarea unui om de business, care se întoarce către propriul răsfăţ după ce răspunde aşteptărilor celorlalţi.Sunt peste zece ani în care confortul clienţilor agenţiei a fost pe primul plan, iar Nicola spune că a venit momentul să se întoarcă spre propriul birou. "E important să nu arate corporatist, instituţional, ci să fie cald ca o casă, cu o cromatică plăcută, fără sticlă, oţel sau plastic."

Gravura "Pe tocuri" - Gravura lui Octavian Penda, unul dintre cei mai mari graficieni români, apare şi în cartea cu acelaşi nume a Mihaelei Nicola- "emblematică pentru manifestul de eleganţă către doamne".

Lucrări de artă - Unul dintre cele mai dragi tablouri ale Mihaelei Nicola, aşezat în spatele biroului său, este semnat de pictorul român Leon Biju. "Tânăra cu o carte" are, după cum spune chiar ea, un "aer intelectual lipsit de ostentaţie, o senzualitate cuminte".

Sculpturi - Guguianu, printre cei mai valoroşi sculptori contemporani, e unul dintre preferaţii Nicolei, iar operele lui sunt valorizate de critici pentru că împrumută din arta lui Brâncuşi. Ea trece o dată pe lună prin atelierul său de pe Lipscani, însă colecţia a fost achiziţionată de-a lungul timpului.

Lectura de la birou - Blink, cartea lui Malcolm Gladwell este manifestul unui analist cu rafinament intelectual pentru a ne încrede în judecăţile noastre emoţionale. Concluzia: "creierul este întotdeauna mai deştept decât posesorul lui".

Mobilierul - Biroul şi celelalte corpuri personalizate, comandate în Italia, redau patina timpului şi conferă încăperii parfumul de mobilă veche pe care şi-l dorea Nicola.

Singura fotografie - Preferă să-şi ţină apropiaţii în viaţa reală, însă poza cu Ethan, unul dintre copiii celui mai vechi prieten al său, stabilit în Las Vegas, Nevada, îi aminteşte cu drag de cei de peste Ocean pe care i-a vizitat chiar anul trecut.

Macheta Mini Cooper - Alături de premiile obţinute de-a lungul timpului de CEO-ul The Group se află şi macheta modelului pe care l-a achiziţionat cu 5.000 de dolari de la un târg auto din Bucureşti în urmă cu câţiva ani.