Arts & Design

Cum arată cele mai luxuriante bucătării din lume. GALERIE FOTO

29 mai 2014 1372 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Pentru cei ce doresc o bucătărie de lux, dar care să fie şi în trend, hgtv.com a compilat mai jos 10 bucătării inspiraţionale.

 Aflaţi secretele celor mai bune restaurante din lume

Bucătăria viitorului

Creată de Pinifarina, aceeaşI firmă implicată în construcţşia maşinilor Ferrari, bucătăria este realizată in parte, din materiale reciclate, folosite în construcţia avioanelor .  În mijlocul bucătăriei se află o “acropolă” realizată din aluminiu uşor, care adăposteşte atât spaţiul “de lucru” în bucătărie, de la frigidere, aragaz şi rafturi pentru ustensilele din bucătărie, până la un panou ce controlează componentele vizuale şi auditive din toată casa.

 

Bucătăria minimalistă

Bucătăria proprie a designerului Amy Finley a fost construită astfel încăt să fie cât mai funcţională şi spaţioasă pentru familia sa numeroasă cu cinci copii. Bucătăria este dotată cu aparate La Cornue şi mult erafturi ascunse, iar pe tavan, în centru tronează o lucrare de artă realizată de un artist din Veneţia, special pentru a difuza lumina strălucitoare a soarelui din San Diego, în întreg spaţiul.

 

Bucătăria rustică

În acest spaţiu elemntul principal în constitue un copac aşezat în mijloc, din ramurile căruia pornesc elemente de iluminat. În jurul copacului au fost bine ascunse rafturi şi alte elemente de nelipsit dintr-o bucătărie, disponibile pentru utilizator la atingerea unui buton.

 

Bucătăria modernă

Pentru o bucătărie modernă, spaţiul e esenţial, prin urmare toate utilităţile, inclusiv un spaţiu pentru hrana câinelui, sunt bine ascunse dar la îndemână.

 

Bucătăria victoriană

Dintr-un astfel de spaţiu nu pot să lipsească cabinetele din lemn sculptat, în stil victorian ce amintesc de opulenţa secolului 19.

 

Bucătăria în stil asiatic

Acest spaţiu zen este în acord cu natura şi păstrează elemente “earth- friendly” precum granit şi rocă vulcanică dar şi podea din bambus  şi utilităţi eco.

 

De inspiraţie franceză

Acest spaţiu, cu tavanul său înalt, mobilier sculptat şi fier forjat este inspirat din perioadă colonială franceză.

 

Bucătărie clasic britanică

Tipc britanicilor este o bucătărie sobră dar luxuriantă, în care s-a folosit din belşug lemn şi piele.

 

Bucătărie toscană

Dintr-o bucătărie inspirată din tradiţiile italieneşti nu lipseşte faianţa din terra cota şi frescele pictate manual ce reprezintă viile toscane. Tot aici se găsesc o cramă şi un cuptior pentru încălzirea pânii şi pentru pizza.

 

Bucătăria pentru familie

Nu e departe de cea toscană, având în centru un cuptor pentru pizza, pe lângă care se adună întreaga familie în pregătirea mesei.