Arts & Design

Cum arată noile birouri ale Superbet? Angajaţii au studio de înregistrări, cinema, sală de fitness, bucătării de toate mărimile, săli de relaxare terase şi balcoane amenajate. GALERIE FOTO

02 iun 2022 1548 afişări
Din aceeaşi categorie

Articol cu conţinut publicitar.

 

Studio de înregistrări, cinema, sală de fitness, săli de training multifuncţionale, săli de meeting mici, medii şi mari, încăperi dedicate call-urilor, săli de relaxare, bucătării de toate mărimile, terase, balcoane amenajate. Acestea sunt doar câteva dintre facilităţile pe care le oferă noul birou al Superbet, cel mai important jucător din piaţa de pariuri sportive şi gaming. Şi, dincolo de facilităţi, noul birou, amplasat în proiectul dezvoltatorului One United Properties din zona Cotroceni, se remarcă printr-un design futurist care încorporează actuala identitate de brand a Superbet. Într-o perioadă în care se vorbeşte tot mai mult de muncă hibrid şi de revenirea la birou, cât de important este de fapt acest spaţiu pentru companie şi angajaţi?

„Biroul este unul foarte modern şi în ton cu ambiţiile de business ale Grupului Superbet. Suntem o companie a viitorului şi spaţiile în care vom lucra arată ca atare“, spune Paul Neagoe, chief of staff în cadrul Superbet Group.

În realizarea proiectului, biroul de design Lemon Interior Design este designer şi antreprenor general. Intern, proiectul este coordonat de echipa de office real estate şi de directorul de operaţiuni al departamentului de HR, alături de project managerul arh. Andra Raluca Tautu, de la Arkia Creative Home.

„Am prevăzut cu cei de la Lemon foarte multe tipuri de spaţii şi săli de meeting multifuncţionale, dincolo de conceptul de zone de întâlniri clasice.“ Nici bucătăria sau terasa nu sunt o zonă standard, pot deveni un spaţiu de lucru, de prezentare sau o destinaţie pentru mică petrecere la birou.

„Am decis să mergem în proiectul mixt al celor de la One United Properties din zona Cotroceni (desemnat deja cel mai mare proiect de regenerare urbană din Bucureşti) datorită unui set de avantaje unic pe piaţă în acest moment“, spune Paul Neagoe.

Gradul sporit de siguranţă şi confort pentru angajaţi – clădirea având certificare pre-LEED Platinum v4 -, „spaţiul cu personalitate“, suprafaţa desfăşurată generoasă (10.500 mp), accesul rapid la un mix imbatabil de facilităţi şi conectarea directă la staţia de metrou Academia Militară - o premieră pentru un proiect office din Capitală, acestea sunt avantajele menţionate de executivul Superbet. În alegerea acestui spaţiu a contat şi priveliştea.

„A fost un factor important într-adevăr în alegerea etajelor închiriate.“

Totuşi, cel mai mult în decizia de a selecta acest proiect de birouri a cântărit posibilitatea de a avea un spaţiu continuu pe unul dintre cele două etaje şi jumătate pe care Superbet le ocupă, ceea ce este spectaculos şi extrem de funcţional, în acelaşi timp.

„Acest mod de alocare a spaţiului ne permite să ne întindem pe două corpuri de clădire, care comunică între ele şi arată ca un întreg. Astfel, au putut fi amplasate şi departamentele în funcţie de conexiunile şi fluxurile de activitate dintre ele.“

Au fost evident un plus şi terasele, parcarea şi zona de retail care vor deservi clădirea.

„Designul ales împreună cu echipa Lemon completează accesul la aceste facilităţi.“ Astfel, sunt prevăzute zone de luat masa indoor şi outdoor, duşuri, sală de fitness, camere de relaxare (inclusiv gaming & disconnect), studio de înregistrări, cinema, săli de meeting de absolut toate dimensiunile.

Biroul măsoară 10.500 mp în total, incluzând terasele, iar tot spaţiul acesta va găzdui aproximativ 520 de oameni.

„Mulţi dintre colegi îşi doresc să avem acest birou operaţional cât mai repede, în special pentru întâlnirile între echipe, dar şi cu parteneri externi, de aceea am şi prevăzut o multitudine de spaţii de întâlnire.“

Pentru Superbet, o companie românească fondată în 2008, care s-a extins între timp în afara graniţelor ţării, devenind un grup internaţional, biroul din Cotroceni este al patrulea, după cele din zonele Banu Manta, Calea Victoriei şi Buzeşti (actual).

„În noul birou am mizat pe open space. E vorba de spaţii gândite pentru colaborare şi muncă în echipă, care să fie complementare cu componenta de muncă la distanţă. Totodată, am dotat biroul cu numeroase săli de întâlnire, atât pentru grupuri mari, cât şi pentru grupuri mici, precum şi cu spaţii închise individuale, dedicate convorbirilor telefonice sau videoconferinţelor.“

Grupul Superbet a investit şi va continua să o facă în crearea spaţiului hibrid de muncă al viitorului - care îmbină flexibilitatea oferită angajaţilor cu posibilitatea de a lucra într-un mediu modern, cu dotări de ultim moment cu care fiecare individ şi fiecare echipă să rezoneze.

„Revenirea fizică la birou şi reîntâlnirea cu colegii, după doi ani extrem de grei pentru mulţi dintre noi, într-un spaţiu nu doar nou, ci şi unul care asigură confort şi un anume răsfăţ social prin facilităţile pe care le pune la dispoziţie, echivalează cu un nou început.“

În noul context postpandemic al muncii în regim hibrid, biroul a devenit cu adevărat un loc al teambuilding-ului, un vector care consolidează cultura companiei, adâncind implicarea, loialitatea şi retenţia angajaţilor, explică Paul Neagoe.

Amenajarea spaţiului de cei de la Lemon Office Design în concordanţă cu valorile companiei contribuie la consolidarea sentimentului de apartanenţă la marea familie Superbet.

„Colaborarea cu echipa Superbet a fost o bună ocazie pentru noi să punem în practică toată experienţa şi expertiza acumulate de-a lungul timpului în amenajarea unui spaţiu atât de generos şi, totodată, atât de  ofertant pentru noi ca designeri. Ne bazăm pe o echipă de excelenţă în domeniu şi suntem bucuroşi să putem oferi un concept care să răspundă noii viziuni a companiei şi care să încorporeze actuala identitate de brand a Superbet“, a declarat la acel moment Elena Oancea, cofondator al Lemon Interior Design. 

Procesul de amenajare a fost unul foarte lung, care a durat mai bine de un an. Compania a început cu partea de design şi layout în martie 2021.

„Avem o echipă operaţională cu reprezentanţi din absolut toate departamentele - un mix între echipele de HR, brand, marketing, finance, legal, IT şi consultări cu senior management team.“

Mai mult, când a venit vorba de amenajare, toate departamentele au oferit feedback despre nevoi, preferinţe. Brief-ul pentru design a fost dat chiar de CEO-ul grupului, Johnny Hartnett, iar echipa de conducere a fost implicată în aprobarea designului şi a layoutului.

„În continuare avem anumite momente cheie în care facem un follow-up cu senior managementul pentru a ne asigura că păstrăm acel look & feel generale din designul aprobat. Dar vrem să şi reuşim să personalizăm în funcţie de nevoile specifice ale departamentelor noastre.“

Biroul este decorat într-un stil modern, cu finisaje de înaltă calitate, reunind elemente din noul concept de brand Superbet, motive sportive şi elemente grafice inspirate din natură. Culorile predominante sunt alb, roşu Superbet şi burgundy.

„Avem elemente de decor inspirate din conceptul nostru de brand, dar şi zone cu semnătură, unde vom implica artişti locali. Trebuie spus că şi angajaţii au fost implicaţi în procesul de definire a părţii operaţionale a biroului.“

Într-o eră a digitalizării şi a tehnologiei, nu au fost trecute cu vederea nici aspectele legate de aceste domenii. Toată partea audio şi video, de exemplu, este reprezentată de tehnologie de ultimă generaţie.

„Fiecare zonă a fost discutată şi aprobată în baza nevoilor spaţiului respectiv, dar şi pentru a avea flexibilitatea de a transforma o zonă de training într-una de town hall, de exemplu, sau o zonă de cinema într-una de prezentare.“

Paul Neagoe afirmă că regimul de muncă al viitorului va însemna flexibilitate.

„În acelaşi timp, la Superbet vrem să ne asigurăm că atunci când vin la serviciu, colegii noştri găsesc un mediu sigur, creativ, relaxant, dar şi stimulativ, în care să se poată manifesta şi atinge potenţialul maxim.“

Pentru unii angajaţi ai Superbet, noul birou va fi un loc în care vor veni poate cinci zile pe săptămână. Pentru alţii, va fi doar un loc de întâlnire ad-hoc cu anumite echipe, pentru brainstorming şi socializare. Când majoritatea a tăiat cheltuielile cu spaţiul de birouri, grupul Superbet a investit masiv, în ultimul an, în crearea acestui office cu personalitate.

„De altfel, am inaugurat spaţii noi de muncă în Londra, Cipru, Bratislava, iar acum vor urma cel din Malta, Bucureşti şi cel din Zagreb. Suntem o echipă multiculturală, răspândită în mai multe geografii ale lumii, deocamdată preponderent în Europa. Credem că fiecare membru al echipei Superbet trebuie să aibă şansa de a-şi racorda propriul ritm de lucru la mediul în care activează.“

Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România şi totodată un nume global, a anunţat încă din 2021 că îşi va reloca sediul în cadrul clădirii de birouri din proiectul One Cotroceni Park.

Două raţiuni s-au aflat în spatele relocării: aducerea tuturor agajaţilor din Bucureşti într-un singur sediu, într-o perioadă în care compania creşte constant şi se dezvoltă, şi îmbunătăţirea mediului de lucru. Suprafaţa desfăşurată generoasă, accesul la facilităţi şi confortul se împletesc cu un design contemporan al spaţiului de lucru.

„Echipa Lemon Office Design s-a pliat pe noua viziune de brand a Superbet, creând un spaţiu nu doar funcţional, remarcabil din punct de vedere estetic, ci şi cu o identitate puternic recognoscibilă, în acord cu valorile companiei“, spun reprezentanţii Superbet.

Spaţiul serveşte unui principiu care câştigă tot mai mult teren şi a devenit un beneficiu la angajare - „work near home“ (munca în apropiere de casă).

Proiectul mixt One Cotroceni Park este conceput într-o abordare holistică de tipul Live / Work / Play, astfel că oferă atât angajaţilor, cât şi viitorilor rezidenţi facilităţi integrate, de la spaţii comerciale, de retail, la cele dedicate sportului şi mişcării în aer liber. Proiectul este dezvoltat pe o suprafaţă de 5,8 ha şi cuprinde 20.000 mp alocaţi spaţiilor de retail, 74.000 mp GLA dedicaţi business parkului şi o componentă rezidenţială cu aproximativ 754 de apartamente.

Poziţionarea noului birou în cartierul Cotroceni susţine totodată campania puternică de recrutare a Superbet a talentelor din zona IT-high tech, dat fiind că acesta este aproape de comunităţi academice relevante pentru companie, precum Facultatea de Electronică, Politehnică, dar şi de alte companii locale şi internaţionale de tehnologie.

Dincolo de motivele pragmatice, decizia este strâns legată şi de filosofia şi cultura grupului Superbet, centrate pe o mai mare colaborare şi pe creativitate.

„Va fi mai mult un spaţiu de întâlniri, nu doar pentru echipa din România, ci şi între echipele internaţionale ale grupului, va fi un loc al reuniunilor sociale şi al townhall-urilor“, conchide executivul Superbet.