Arts & Design

Cum arată Vernis Sunrise Villas, un proiect imobiliar creionat de Delta Studio şi născut în urma pandemiei şi a fenomenelor de „work-from-home“ şi „study-from-home“?

28 sep 2021 833 afişări
Din aceeaşi categorie

Articol cu conţinut publicitar.

 

Pandemia de COVID-19 a debutat în prima parte a anului 2020 şi a adus o reorganizare masivă în toate domeniile de activitate. Printre acestea, în „noul normal“ au intrat şi fenomenele de „work-from-home“ şi „study-from-home“, care au dat naştere unei noi cereri pe piaţa de real estate. Cumpărătorii au înţeles că spaţiul, care până acum un an le-a fost doar cămin, trebuie să treacă la un alt nivel, acela de birou, adaptat tuturor membrilor familiei, loc pentru studiu, spaţiu de joacă, dar şi oază de linişte, care să întrunească toate condiţiile relaxării de „după birou“. Pentru cumpărătorii care au decis să se orienteze către locuinţe din afara marilor oraşe, optând pentru case, cu toate utilităţile necesare şi comunităţi închise, care să rezoneze cu viitorul de pe piaţa muncii, Vernis Sunrise Villas a început construcţia unui proiect, care va avea finalitate în martie 2022.

 

♦ De ce aţi decis să investiţi într-un cartier de case mai degrabă decât în blocuri de apartamente? A schimbat pandemia comportamentul de consum şi caută acum oamenii mai degrabă locuinţe cu curte, suprafeţe mai generoase şi un alt tip de viaţă?

Piaţa de real estate se află acum pe o pantă ascendentă, având însă la bază cerinţele unui public mult mai documentat, mai informat, mai curajos, dar în acelaşi timp, mai sceptic. Indiferent că vorbim despre zona de retail, industrială, de birouri sau de case, în ultimii 10 ani, sectorul imobiliar a crescut şi chiar s-a dublat pe unele zone. „Cumpărătorul este foarte atent la detaliile construcţiei, dar şi la calitatea finisajelor, pentru noua locuinţă, iar acest lucru ridică standardele pe piaţa de real estate. Aşadar, dezvoltatorii trebuie să fie pregătiţi pentru respectarea termenelor construcţiei, folosirea materialelor de calitate şi execuţia fidelă a planurilor de construcţie, în raport cu «promisiunea» făcută“, a spus Alexandru Bonea, Project Lead Vernis Sunrise Villas.

Delta Studio realizează amenajări de interior în peste 60% din ansamblurile rezidenţiale din Bucureşti. Datorită acestui lucru, a dobândit o experienţă susţinută atât prin biroul integrat de arhitectură, cât şi prin portofoliul vast de soluţii pentru amenajări interioare.

Debutul în sfera dezvoltărilor imobiliare a venit ca urmare a cererii din perioada actuală, din „anii pandemiei“, care au modificat, într-un ritm rapid, nevoile beneficiarilor. Trendul imobiliar se îndreaptă din ce în ce mai mult spre locuinţe spaţioase şi luminoase, aşadar am decis achiziţia terenului de 10.000 mp din Corbeanca, o zonă foarte importantă pentru segmentul de case şi vile.

 

♦ Cum arată portretul-robot al clientului dvs? (vârstă, statut marital, venituri, studii, ocupaţie)

Construcţia primului proiect Vernis din Corbeanca a început în luna aprilie şi spre finalul acestui an vor începe şi vânzările caselor construite şi finisate de către Delta Studio. La acest moment, prin Vernis, Delta Studio vizează case de circa 120 mp utili, cu o curte de 300 mp utili, la un preţ situat în jurul sumei de 150.000 de euro.

Proiectul a apărut ca urmare a cererii masive, dezvoltate într-o piaţă imobiliară aflate în plină expansiune, mai ales de la debutul pandemiei de Coronavirus. Clienţii, care au condus această cerere, fac parte din publicul ţintă al Delta Studio, segmentul Smart Luxury, constituit din oameni preponderent din mediul urban, cu studii superioare, informaţi şi în pas cu digitalizarea, care au ajuns la un stadiu al carierei şi iau în calcul plecarea dintr-un oraş aglomerat, pentru un spaţiu care să le ofere un confort sporit. Sunt cei care în anii pandemiei au experimentat munca de acasă, nevoiţi sau nu, şi care îşi doresc mai mult de la spaţiul care le este atât casă, cât şi birou. Persoane sensibile la designul de bună calitate şi preocupaţi de a face o investiţie raţională, care îşi menţine valoarea în timp.

Clientul Delta Studio vine preponderent din domenii precum: pharma, medical, juridic, artistic, IT, financiar, bancar şi antreprenorial având venituri peste medie, ocupând funcţii de mid-high management, cu cariere de peste 10 ani în domeniul lor de activitate.

Misiunea noastră este „Oameni fericiţi prin design interior.“ La Delta Studio, accentul nostru principal este pe oameni - pe ceea ce îşi doresc şi cum se simt. Apoi, există influenţele societăţii în care trăiesc şi, cel mai important, modul în care ne ocupăm de elementele naturale în jurul cărora ne dorim să construim. Toate aceste influenţe ne modelează gândurile şi ideile pe măsură ce ne îndreptăm către produsul însuşi şi către forma fizică pe care proiectul o va lua.

Clienţii au căutat în acest domeniu companii care să le înţeleagă nevoile privitoare la proiectele abordate. Au căutat profesionişti care să fie în pas cu trendurile din domeniu, cu materialele şi tehnologiile şi care să înţeleagă funcţionarea sinergică a acestora. De aceea, consultanţa este strâns legată de portofoliul vast al materialelor.

 

♦ Care credeţi că sunt argumentele care cântăresc cel mai mult astăzi în achiziţia unei locuinţe? De ce?

În decizia de cumpărare a unui apartament situat în oraş primează, pe lângă beneficiile proprii construcţiei, existenţa unei staţii de metrou în zonă, a unei pieţe, grădiniţe/şcoli sau access facil până în centru. În achiziţia unei locuinţe aflate la marginea sau în afara oraşului, argumente precum spaţiul, liniştea, aerul mai curat şi curtea proprie cântăresc mult în primă fază.

Vernis Sunrise Villas oferă atât spaţiul necesar fiecărei familii, într-o construcţie cu beneficii smart home, cât şi intimitatea dorită, ca beneficiarii să-şi poată exercita munca, având tot confortul şi condiţiile necesare. Totodată, complexul îşi doreşte crearea unei micro-comunităţi, punând la dispoziţia locuitorilor un spaţiu de joacă, o sală de fitness, o piscină, posibilitate de plimbare şi spaţii verzi, atât de necesare unui complex aflat în afara Capitalei. În altă ordine de idei, complexul se află aproape de zonele de interes ale Capitalei şi are toate utilităţile necesare în proximitate: super şi hypermaketuri, farmacie, restaurante, şcoală şi grădiniţă etc.

 

♦ A influenţat în vreun fel pandemia modul în care aţi gândit acest proiect? Poate fi vorba de compartimentarea caselor spre exemplu sau de amplasarea lor. Ce e diferit în compartimentare, amenajare, spaţiul alocat diverselor zone ale casei?

Deja după un an de zile, oamenii s-au obişnuit cu viaţa „de după pandemie“.

Şi-au reordonat priorităţile. Şi aici intră şi reamenajarea spaţiului în care locuiesc sau schimbarea şi decorarea noului cămin. Îşi dezvoltă un nou stil de viaţă, care să le ofere confort şi adaptabilitate într-un spaţiu care le va servi atât drept casă, cât şi birou.

Perioada pandemică nu a luat sfârşit şi, la fel ca în timpul crizei din 2008, tendinţele în design de interior vor suferi schimbări şi vor deveni un etalon pentru urămătorii ani. Însă noi privim cu optimism aceste schimbări în comportamentul pieţei din domeniu.

Casele proiectate la Vernis Sunrise Villas îndeplinesc nevoile nou-conturate ale beneficiarilor de a munci sau studia de acasă, oferind şi confortul necesar unui cămin, amenajat după ultimele tendinţe.

Cuvintele-cheie ale proiectului sunt „flexibilitate“ şi „deschidere“ – un open space inteligent care oferă atât intimitate diferitelor zone, cât şi interconectarea spaţiilor funcţionale şi a interiorului cu exteriorul.

 

♦ Cum aţi defini luxul atunci când vorbim despre piaţa rezidenţială?

Luxul se referă, pe de o parte, la calitatea atmosferei şi confortul ambientului unei locuinţe, iar pe de altă parte, la calitatea materialelor, obiectelor de mobilier sau a finisajelor, atât din punct al tehnologiei, cât şi ca design. La Delta Studio, urmărim să integrăm toate etapele unui proiect de design interior, pentru a oferi un lux optimizat, într-un buget raţional. Asociem oferta de branduri internaţionale şi branduri proprii cu o echipă specializată şi creativă de consilieri şi arhitecţi de interior. În funcţie de nevoile clienţilor, urmărim toate etapele unui proiect de design interior, preluând responsabilitatea coordonării şi oferind clienţilor siguranţa că proiectul este supravegheat şi controlat. Astfel, am conturat conceptul Smart Luxury, care se bazează pe integrare şi optimizare.

Designul de interior bine făcut aduce valoare spaţiilor în care trăim. Prin confort, bună dispoziţie, imagine şi statut, designul interior îmbunătăţeşte calitatea vieţii, creşte competitivitatea mediului de afaceri şi în ultimă instanţă îi face pe beneficiari mai fericiţi. Noi am redefinit luxul în domeniul arhitecturii de interior, promovând acest nou concept, denumit „Smart Luxury“.

 

♦ Cât costă o casă în proiectul dvs?

O locuinţă în proiectul Vernis Sunrise Villas porneşte de la preţul de 150.000 euro + TVA, pentru o unitate dezvoltată P+1, care integrează la parter zona de zi – living, dining, bucătărie, grup sanitar – iar la etaj 3 dormitoare deservite de 2 camere de baie.