Arts & Design

Cum munceşte omul care a schimbat înfăţişarea birourilor româneşti: "Aceasta este ideea din spatele locurilor moderne de lucru"

22 iul 2015 4448 afişări de Ioana David
Din aceeaşi categorie

Colin Lovering lucrează de mai bine de 25 de ani în domeniul amenjărilor de birouri - în managementul vânzărilor, marketing şi operaţiuni - realizând traininguri pentru executivi, manageri de departament, oameni de vânzări şi sute de profesionişti din SUA, Canada, China, Africa de Sud şi Europa. Pe scurt, îi învaţă pe oameni cum să îşi amenajeze birourile. De şase ani s-a stabilit în Bucureşti şi este directorul comercial al Corporate Office Solutions (COS), cea mai mare companie din sectorul local al amenajărilor de birou. Împreună cu unul dintre acţionarii companiei - Christophe Weller - britanicul Colin Lovering a schimbat înfăţişarea birourilor româneşti.

 

Prima impresie pe care am avut-o despre România...

cel mai frumos lucru a fost că deşi am venit fără prea mari aşteptări ca majoritatea expaţilor, am văzut că realitatea este cu totul alta. În primul rând, România mi-a amintit mult de Anglia de pe vremea când eram copil datorită valorilor tradiţionale şi a orientării către familie.  Apoi, a fost vorba despre cultura cafelei şi a toleranţei faţă de străinii care locuiesc aici. Este locul în care am fost cel mai bine primit şi este totodată cel mai sigur loc în care am locuit ca expat.

Mi-am amenajat biroul....

de fapt nu am un birou pentru că îmi pot alege unde anume să lucrez în fiecare zi petrecută la COS. Aceasta este de altfel ideea din spatele locurilor moderne de muncă: oferirea de alternative şi varietate în tot ceea ce facem. Iar pentru un baby boomer bătrân ca mine este ceva unic.

Antreprenorul român pe care îl admir este...

nu este chiar român, dar locuieşte aici de peste 18 ani, aşa că îl pot numi „cetăţean român onorific“. Christophe Weller, managing partner al COS, a venit în România pentru a vinde mobilă de birou şi dintr-un spaţiu mic a construit o afacere, care din punctul meu de vedere a marcat schimbarea la faţă la mediului de lucru. Nu şi-a asumat prea multe riscuri, însă a avut curaj să împartă cu echipa experienţa în fiecare zi.

Cel mai bun sfat l-am primit de la...

primul şef pe care l-am avut în Anglia, care mi-a spus: „Colin, ori de câte ori vei avea o întâlnire, să o transformi într-o experienţă extraordinară iar la final când mergi către maşină să te întrebi ce spun acei oameni despre tine. Iar răspunsul ar trebui să fie că vorbesc despre tine, nu despre organizaţie. Întotdeauna să te pregăteşti şi să repeţi astfel încât impresia să fie unică“.

Cea mai dragă piesă de mobilier pe care am achiziţionat-o este...

o cutie simplă  pentru depozitare din secolul al XIX-lea. Este de origine franceză şi în ea păstrez cărţi şi CD-uri. M-am întrebat întotdeauna ce poveşti ar putea spune şi ce secrete întunecate au fost ţinute aici ascunse de-a lungul anilor.

Pasiunile mele sunt...

am fost întotdeauna fascinat de istorie şi mi-e drag să merg în pieţele cu antichităţi şi să cotrobăi prin cutii în căutarea acelei piese speciale. Sunt mereu trist atunci când găsesc o medalie militară care a a reprezentat momentul de glorie din istoria cuiva printre alte lucruri vechi înghesuite într-o cutie. Îmi place să stau în locurile care au marcat istorie. Am stat acolo unde JFK a fost împuşcat la Dallas, am intrat în mormântul lui Tutankhamon din Egipt, am stat la Tribuna lui Hitler din Nürnberg, am mers pe firul ultimelor 70 de zile din viaţa lui Van Gogh, am stat pe scaunul lui Ernest Hemingway din Florida. Toate au fost experienţe fascinante şi sper că lucrurile nu se vor opri aici.

Mi-am petrecut ultima vacanţă în...

Sardinia, Italia.

Un loc impresionant pe care l-am descoperit într-o călătorie recentă este...

mina de sare de la Slănic. Este un loc minunant şi incredibil de mare la interior. Nu mă aşteptam să fie atât de impresionant. Am auzit că la Turda este şi mai frumos.

Următoare destinaţie unde voi călători...

sper să fie Cuba. Nu am fost niciodată acolo, şi mă aştept ca în doi ani magia acestei insule care a „îngheţat“ în timp să dispară, mai exact în momentul în care embargoul SUA va fi inevitabil ridicat, iar maşinile vechi şi caracterul locurilor vor dispărea pentru totdeauna.

Primul lucru pe care îl fac atunci când ajung într-un oraş...

este să găsesc un restaurant drăguţ unde să mănânc şi unde pot deschide harta pentru a plănui traseul. Fac doar un plan simplu şi las loc surprizelor, iar acest lucru a reprezentat harta vieţii mele de până acum.

Parfumul meu preferat este...

Jean Paul Gaultier 2.

Brandul meu preferat de costume este...

Marks &Spencer. Probabil că nu este nicio surprinză pentru un britanic. Le apreciez costumele deoarece au o croială clasică fără stilul acesta skinny îngrozitor, pe care îl văd la unii oameni. Cu cât va ieşi mai repede din tendinţe, cu atât va fi mai bine.

Ceasul pe care îl port de obicei...

este un Callaway de culoare portocalie pentru golf pe care l-am câştigat la o competiţie în Anglia acum câşiva ani. Îmi aminteşte de prieteni şi de momente plăcute.

Cel mai frumos cadou pe care l-am primit până acum sunt...

copiii mei Daniel şi Matthew.

Întotdeauna îmi face plăcere să beau un pahar...

de vin roşu Lacerta.

Un loc recent pe care l-am descoperit în Bucureşti este...

terasa de pe acoperişul hotelului Domenii Plaza. Este cel mai romantic loc din Bucureşti şi un loc extraordinar pentru o celebrare.