Arts & Design

Duminica, la ceai

19 mar 2009 102 afişări
Din aceeaşi categorie
Amatorii de ceai, nefumatorii inraiti si cautatorii de liniste au acum un loc doar al lor, Green Tea, ceainaria de pe strada Dr. Burghelea nr. 24. Special pentru cei mentionati mai sus, dar si alti doritori de experiente placute, in Green Tea sunt amenajate 4 saloane (japonez si indian la etajul doi, Micul Paris la etajul trei si Salonul Mare la parter) fiecare cu specificul sau de design interior.
Meniul este acelasi in toate incaperile, asadar cine vrea sa fie extravagant si sa bea ceai japonez in salonul indian nu este nicio problema. Eu am ales sa fiu conservatoare si sa gust un ceai de Rooibos cu aroma de mere coapte (9,5 lei- ceainicul) in Salonul Mare care arata ca o sufragerie nepretentioasa dintr-o casa provensala. Am vrut initial sa beau un ceai din plante cu efect de calmare Relax sau Evening Tea, dar nu mai aveau (sunt multi oameni stresati in capitala).
Spre deosebire de salonul japonez ce are un design minimalist, in nuante de negru si rosu si salonul indian cu perne si motive exotice, salonul de la parter e mai spatios, are un pian si multe rafturi cu carti printre care Cartea Junglei si Aventurile lui Burattino (nici un ziar cu tenta financiara si nici urma de discutii cu subiect de recesiune). Dupa ce am baut doua cesti de ceai indulcit cu miere si discutii de weekend si s-au mai golit si paharele de vin si vin fiert ale celor doi prieteni care ma insoteau (vin si whisky sunt singurele bauturi alcoolice din meniu), am mai comandat si o narghilea cu aroma de pepene, voiam sa ne prelungim sederea intr-un loc atat de placut, mai ales ca era duminica si a doua zi incepea o noua zi de munca.
Nu e vorba ca nu-mi place sa merg la serviciu, dar in birou nu avem draperii legate cu fundite ca in Green Tea, nici muzica jazzy in surdina (doar in casti). Iar ceaiul preparat in pahare de plastic parca nu are acelasi gust ca si cel servit in cesti frumos pictate, din portelan.