Arts & Design

După atâta ski este timpul pentru SPA

03 ian 2012 990 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Din Bucureşti până în staţiunea Bansko, Bulgaria, nu sunt decât 8 ore de mers cu maşina, până în Kaprun, Austria faci o oră şi jumătate cu avionul, iar Poiana Braşov e la o aruncătură de băţ.

Oricare dintre cele trei destinaţii este potrivită pentru o zi de schi şi răsfăţ într-un spa de renume. În Bansko pârtiile sunt amenajate după standarde occidentale, iar la Premier Luxury Re­sort, aflat la 7 minute de mers pe jos de inima staţiunii, se află unul dintre cele mai renumite spa-uri din ţară. Indife­rent de sezon aici vei găsi oricând clienţi care vin din Sofia şi din apropiere pen­tru a-şi recăpăta zenul.

Victoria Spa are în ofertă de la cele mai exotice tratamente realizate de specialişti aduşi din Asia, până la masaje în hammam turcesc, jacuzzi în aer liber sau saună rusească.

Din oferta spa-ului, de recomandat e pachetul Cleo­patra, în hammam-ul turcesc. Însă cei care optează pentru el trebuie să fie avertizaţi dinainte că tratamentul e realizat de două ama­zoance fără milă care după ce-ţi fac un masaj la sincron te ridică, te pun pe lespedea de piatră şi încep să arunce peste tine apă rece şi apoi apă caldă, iar procedeul se repetă de două- trei ori. După ce ieşi din ca­mera aburindă, inundată de apa care curge din prea­plinul chiuvetelor arti­zanale, te simţi puţin speriat, vulne­rabil, dar proaspăt ca un nou-născut. Amazoancele te vor urma şi pe margi­nea piscinei , pentru a-ţi aduce un ceai fierbinte şi a finaliza tratamentul cu un masaj tămăduitor pe mâni şi faţă. Ceilalţi clienţi care ies de la tratamente, îmbrăcaţi şi ei în halate albe şi moi, cu ceaşca de ceai în mână şi ochii pierduţi, par să confirme că relaxa­rea a devenit o stare confuză şi greu de acceptat, dar cu atât mai benefică.

În Austria pârtiile de schi nu mai au nevoie de nicio prezentare, însă cei care ajung în staţiunea Kaprun, lângă Salz­burg, trebuie să încerce Tauern Spa, cel mai mare complex de spa din Austria.

În Alpi, termenul de "base camp" e fo­losit pentru a descrie o bază pentru cei care se aventurează în expediţii lungi în munţi. Cei de la Tauern Spa au adoptat denumirea, oferind pe site-ul lor, pentru fiecare dintre pachete, o regulă de expediţie (exterioară sau interioară, pentru spirit). De exemplu, regula nr. 34 este ca atunci când te decizi să mergi într-o expediţie trebuie să alegi doar una singură, căreia să-i dedici toate resursele. În cazul pache­telor de spa e uşor, nu trebuie decât să te dedici eliminării stresului, prin împa­chetarea corpului în uleiuri aromate sau prin "eliberarea spiritului" prin masaj de relaxare şi echilibrare a energiilor.

Pentru cei care nu au timp de expediţii mai lungi până în Austria sau Bulgaria, Poiana Braşov are o ofertă acceptabilă de pârtii şi pachete de spa care rivalizează cu cele din afară. Sport Hotel & SPA este inspirat ca design din "darurile pământului" (lemn, piatră, onyx) şi îmbină sportul cu relaxarea fizică şi psihică. Aici poţi începe dimi­neaţa cu încălzirea în sala de fitness şi piscina cu jeturi de apă şi cascadă. Iar ziua pe pârtie se poate încheia cu unul din tratamentele care îmbină tehnici antice romane, ayurvedice, cu proceduri moderne.

În sauna uscată, Laconium şi Hammam te poţi destinde (până la fricţionarea ulterioară cu gheaţă sau aplicarea unui duş rece), iar spa-ul e dotat şi cu un hot-tub înconjurat de nămeţi, în care jeturile de apă caldă activează circulaţia şi relaxează mus­culatura.