Arts & Design

Nu ştii cu ce să te îmbraci? Dă click pe site-urile de mai jos

13 iul 2011 1003 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Style.com
Este site-ul "mamă" de pe care se inspiră toţi bloggeri care nu ajung în primele rânduri la săptămânile modei. Aici sunt postate toate evenimentele care au loc în marile capitale ale modei, în timpul prezentărilor de sezon. La secţiunea Fashion Shows se găsesc paradele de modă semnate de toţi marii designeri internaţionali, din acest an dar şi din anii trecuţi. Tot aici există şi rubrica "trends and shopping" pentru un scurt rezumat al tendinţelor de sezon
http://thesartorialist.blogspot.com/
Este site-ul care a devenit în mai puţin de un an blogul de căpătâi al fashionstelor din lumea întreagă şi mai mult, un adevărat fenomen social. Blogul a fost fondat de Scott Schuman care, de la câteva poze făcute prin New York, a ajuns să fotografieze ţinute cu stil din toată lumea. Pe blogul său găseşti de la ţinute în tendinţe până la outfituri improvizate creativ, surpinse de cele mai multe ori pe stradă în Milano, Paris, New York sau Tokyo.
http://www.manrepeller.com/
Numele blogului înseamnă "Respingătorul de bărbaţi" şi a intrat în vocabularul fashion, alături de "Queen Bitch" şi "NAGL" (Not a good look). Este un blog neortodox pe care se află trenduri excentrice adoptate de femei şi neagreate de bărbaţi. Leandra Medine, fondatoarea blogului comentează printr-un limbaj mai puţin convenţional ţinutele de la Fashion Week sau postează poze cu haine şi accesorii "respinse de bărbaţi" - de exemplu, încălţările brogue care nu au toc, nici sex appeal, dar sunt extrem de confortabile şi artistice. Medine improvizează pe blogul său şi şedinţe foto în care sugerează cum ai putea să porţi, de exemplu, pijamaua într-o manieră fashion, chiar şi pe stradă.
http://stylediary.ro/
Este jurnalul de stil al consultantului de imagine Irina Markovits. Aici se găsesci ştiri despre ce se întâmplă în lumea modei, poze selectate ca să te scoată din orice melancolie, analize de trenduri şi observaţii interesante care îi aparţin lui Markovits. Tot de pe stylediary poţi să "furi" inspiraţie din blogurile pe care consultantul le citeşte şi care sunt postate la blogroll.
"On the street" - nytimes.com
La rubrica "Style" de pe publicaţia online NYtimes găsiţi secţiunea "On the street" realizată de fotograful Bill Cunningham. De cele mai multe ori acesta se plimbă pe bicicletă prin oraş şi fotografiază diverse teme fashion pe baza cărora discută într-un mini video postat pe site. Ideile fotografului sunt printre cele mai creative iar vocea sa de bunic care spune poveşti fashion nepoţilor din lumea întreagă rămâne plăcut în memorie.
http://www.ashadedviewonfashion.com/
Dacă vreţi să ştiţi de unde îşi ia Lady Gaga inspiraţia pentru videoclipurile sale sau se întâlnesc mai exact arta şi lifestyle-ul, vizitaţi ashadedviewonfashion.com. Blogul aparţine lui Diane Pernet, critic şi jurnalist de modă, şi este celebru printre pasionaţii de modă şi artă din lumea întreagă. Pernet postează pe site-ul său de la poze din spatele culiselor fashion-show- urilor până la interviuri cu designeri conceptuali, artişti tineri sau talente emergente cum e Charles Guislain, cel mai tânăr designer de modă, ce are doar 17 ani. Pernet este în permanentă căutare de noi talente, prin toată lumea, a venit chiar şi în România unde a participat la Cluj Fashion Week. În 2008 Pernet a lansat şi unul dintre primele festivaluri de film de modă-Asvoff (a shaded view on fashion film).