Arts & Design

Pentru lucru, studiu si divertisment

09 apr 2009 34 afişări
Din aceeaşi categorie

Un computer trebuie sa ne asigure suport scris, video sau audio pentru toate activitatile legate de informare, comunicare si divertisment. Cei de la Asus au inceput sa-si extinda conceptul EEE (aparut prima oara la netbook-uri), pe romaneste „Ieftin si Bun", si la alte categorii de produse cum ar fi EEE Box-urile (PC-uri in carcase mici), EEE Top-urile (sisteme all-in-one cu ecran tactil) si mai nou EEE Keyboard-ul (un PC intr-o tastatura). Toate acestea au in comun platforma cu procesor ieftin, Atom-ul si, bineinteles preturile mici in raport cu echipamente similare de la alti producatori.

Design-ul EEE Top-ului 1602 este minimalist, modern, tineresc, dar si cu un pic de stil si farmec dat in special de carcasa neagra lucioasa. Constructia este compacta, solida dar usoara, foarte simplu de asezat aproape oriunde, ocupand foarte putin spatiu. Arata bine si din fata dar si din spate, constructorul nelasand niciun detaliu la voia intamplarii. Micul brat de sustinere cu inclinare ajustabila, realizat din materiale metalice, aduce un plus de stil intregului echipament. Aspectul „glamour" este accentuat si de baza realizata dintr-un plastic transparent pe care se disipa o lumina albastra care creeaza o ambianta confortabila .
Configuratia pe care o are sigur nu ne va fi de folos la rularea ultimelor jocuri sau continutului video full HD. Dar, vom putea fara niciun impediment sa vizitam pagini de internet, sa ne citim e-mailul, sa deschidem si sa editam documente de tip office, sa comunicam prin mesageria instant sau video, sa ascultam muzica, sa vizionam filme in standarde non HD, sa ne uitam la fotografii si cate si mai cate. Are si face cam tot ceea ce au nevoie tinerii din ziua de azi pentru studiu, comunicare si distractie.
Se aranjeaza foarte usor unde si in ce pozitie avem nevoie, iar punerea in functiune se realizeaza la fel de simplu, neavand de facut decat trei conexiuni: alimentarea, conectarea tastaturii prin USB in spatele echipamentului si al mouse-ului prin USB la tastatura.
Tastatura intra si ea in aceleasi tendinte de ocupare minima a spatiului. Din aceasta cauza nu are tastele numerice, un lucru neimportant pentru copii, dar o lipsa pentru zonele profesionale. In interiorul ei exista un lacas pentru stylus. Aspectul este in aceeasi nota simpla, simpatica, tastele sunt distantate intre ele pentru a nu gresi la scrierea rapida, iar cursa lor mica faciliteaza o experienta foarte placuta la utilizare. Mouse-ul, tot mic, destinat in special unor manute de elevi studiosi .
Rezolutia ecranului este destul de mare, imaginile se vad clar, culorile sunt vii, iar micile lipsuri in materie de vizionare pe care le aduce functia tactila sunt aproape inobservabile. Ecranul tactil raspunde destul de bine la atingerea cu degetul, intampinand mici probleme doar la butoanele aflate aproape de rama. Functia tactila este mai utila la rularea filmelor sau melodiilor, la vizionarea fotografiilor sau la plasarea de mici notite pe ecran, deci in special la activitati legate de divertisment. Datorita tastaturii virtuale pe care o putem mari la orice dimensiune se poate renunta la cea fizica daca ne dorim diminuarea spatiului alocat.
Vreau sa mai mentionez nivelul foarte mic de zgomot (26 decibeli), aproape inexistent, astfel ca Top-ul poate fi lasat in functionare fara sa deranjeze acustic in clipele de odihna.
Cei 160 GB ai hard disk-ului pot fi neincapatori pentru tineretul din ziua de astazi, dar pot fi foarte usor extinsi prin elemente de stocare externa pe USB, avand 5 porturi libere dupa conectarea tastaturii. Si nu degeaba au pus atat de multe porturi USB, ci pentru nevoia conectarii unei unitati optice sau a unui tuner TV extern sau, normal, a unei imprimante.
Un plus important este pachetul software care vine preinstalat, accesibil in primul rand prin interfetele Easy Mode si EEE Bar. La pornire sistemul va autorula interfata Easy Mode in care avem impartite pe Tag-uri principalele activitati/setari necesare: Comunicare, Distractie, Lucru si Unelte. La Distractie gasim utilitare cum ar fi EEE Cinema pentru rularea continutului video, foto si audio sau EEE Cam, un programel foarte placut de cei mici, care adauga diverse efecte sau stiluri imaginilor filmate de camera web.
La partea legata de lucru avem preinstalata o suita office, StarSuite, care ne poate fi foarte utila mai ales la reducerea cheltuilelor suplimentare cu un astfel de pachet.
Cu acest pachet software preinstalat nu este necesara achizitia altor programe. Face cam tot ceea ce avem nevoie, atat pe partea de lucru, cat si pe cea de divertisment, singurele programe necesare fiind poate unele utilitare free de pe internet.
EEE Top-ul, destinat in special tinerilor, fie ei elevi sau studenti, este o unealta potrivita oricarei familii, poate fi amplasat in bucatarie sau in dormitor, fiind usor de instalat si accesat si poate asigura atat suport profesional, cat si educational sau de recreere.
 
Caracteristici tehnice
- Ecran 15.4 inchi tactil cu o rezolutie de 1366x768 pixeli
- Procesor Atom la 1,6 Ghz
- Memorie: 1 GB RAM
- HDD: 160 GB
- Retea: LAN, Wireless
- Webcam 1.3 Megapixeli
- Sistem audio Stereo 2x4 Watti cu SRS
- 6 porturi USB, cititor de carduri
- Windows XP Home Edition
- Greutate: 4,3 Kg.
 
Pro
- Ecran tactil
- Simplu de instalat si de utilizat
- Software-ul preinstalat este de mare ajutor
- Multe porturi USB
 
Contra
- Ecran doar de 15 inchi, ideal ar fi unul de 20 de inchi
- Nu are unitate optica

www.imidoresc.ro