Arts & Design

Un film rar cu Charlie Chaplin, descoperit pe eBay, e scos la licitaţie

01 iun 2011 295 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Un film rar cu Charlie Chaplin, descoperit pe eBay, e scos la licitaţie

Filmul a fost cumpărat de pe eBay pentru 3.20 lire şi va fi vândut în cadrul unei licitaţii pentru o sumă estimată la 6 cifre, scre BBC news.

Pelicula, denumită Charlie Chaplin in Zepped, este singura copie care a supravieţuit şi conţine una dintre primele animaţii realizate vreodată.

Colecţionarul Morace Park spune că a cumpărat pelicula în 2009 pentru că i-a plăcut cum arăta cutia. Acţiunea filmului constă în doborârea unei aeronave germane Zeppelin, de către Charlie Chaplin.

Se spune că filmul a fost realizat pentru a ridica moralul trupelor britanice în primul război mondial.

Imaginile durează doar şapte minute şi înfăţişează un raid al unui zeppelin deasupra Londrei.

Park spune că a consultat mai mulţi experţi în legătură cu filmul . Unii spun că pelicula e un experiment în timp ce alţii sunt de părere că a fost realizată fără ştirea lui Chaplin.

De asemenea, unii specialişti cred că aeronava din film e reală dar alţii spun că e de fapt un exemplu timpuriu de animaţie. În primul război mondial Zeppelin-urile erau folosite în raidurile care bombardau Anglia şi Franţă. Charlie Chaplin in Zepped a fost clasificat de British Board of Film Classification (BBFC) ca fiind realizat în 1917.

Pelicula va fi licitată de Bonham's pe 29 iunie. Iar Stephanie Connell, reprezentantul casei de licitaţii spune că : "Va aduce, fără îndoială, o contribuţie semnificativă pentru istoria filmului" .